Період публікації:

від

до

Категорія:

30 дітей української діаспори зі Сербії відпочиватимуть на Львівщині (фото)

Опубліковано: Четвер, 17 серпня 2017 

min
max

На запрошення обласної державної адміністрації відпочивати на Львівщині прибули 30 дітей української діаспори зі Сербії. Вони відпочиватимуть в оздоровчо-лікувальному комплексі «Ровесник» ДП «Львіввугілля», що в с. Комарів Сокальського району, в період з 16 по 26 серпня.

Як розповів голова Національної ради української національної меншини Сербії Міхал Криржачек, українська громада у Сербії становить понад 5 тисяч осіб. До складу делегації, що прибула в Україну, увійшли найактивніші діти з суботніх українських шкіл міст Кула, Вербас, Інджія, Сремська Митровиця тощо.

Вітаючи гостей, начальник управління департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Світлана Книшик висловила вдячність за візит делегації та передала вітання від голови облдержадміністрації Олега Синютки та директора департаменту Любомири Мандзій.

«Тут діти матимуть змогу ознайомитися з кращими українськими традиціями, продемонструвавши їх одне одному. Сподіваємося, що за час перебування на Львівщині ви побачите дивовижної краси краєвиди рідної країни та архітектурні пам’ятки, а свіже повітря додасть вам міцного здоров’я», - зазначила Світлана Іванівна.

З метою глибшого пізнання та удосконалення мови, звичаїв і традицій предків програма перебування дітей складена з щоденним двогодинним вивченням української мови, історично-пізнавальних майстер-класів, квестів, розважально-екскурсійною та спортивно-оздоровчою програмами. Також діти візьмуть участь в урочистостях, приурочених до Дня прапора та Дня незалежності України.

Зазначимо, що в оздоровчо-лікувальному комплексі «Ровесник» відпочивають не лише діти з області, а й з різних куточків України, зокрема із населених пунктів Луганської області, розташованих на лінії розмежування. Загалом у таборі налічується понад 430 дітей.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Ярмарок "Миколай про Тебе не забуде" на базі Мостиського ЗЗСО №2 I-III ступенів (Мостиська ОТГ) Ярмарок "Миколай про Тебе не забуде" на базі Мостиського ЗЗСО №2 I-III ступенів (Мостиська ОТГ) Опубліковано: Понеділок, 18 грудня 2017 18 грудня 2017 року на базі Мостиського закладу загальної середньої освіти №2 I-III ступенів ( керівник: Пшоняк Петро Петрович) проведено ярмарок "Миколай про Тебе не забуде". Благочинний захід організовано школярами та батьками. Яких тільки ласощів на прилавках не було-це і пампушки, тістечка, солодощі,...

Переглядів: 861 Коментарів: 0

Відділи освіти

На Львівщині запрацював новий електронний сервіс реєстрації дітей у садочки На Львівщині запрацював новий електронний сервіс реєстрації дітей у садочки Опубліковано: Четвер, 02 квітня 2020 Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації має на меті збудувати новий освітній простір Львівщини. Тому, послідовно, крок за кроком, створюємо сучасні інструменти відкритості та публічності, впроваджуємо нові методи комунікації, щоб зробити освітній процес зручним та зрозумілим...

Переглядів: 4425 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook