Період публікації:

від

до

Категорія:

Однією з вимог до нових садочків має бути архітектурна доступність для дітей з особливими потребами, - Лілія Гриневич

Опубліковано: Субота, 19 серпня 2017 

min
max

Разом з місцевими органами влади ми маємо розробити стратегію ліквідації черги у дитсадки, що має враховувати комплексно усі наші можливості. Про це заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. 
 
"За останні декілька років нам вдалося значно скоротити чергу. Погляньте, яка динаміка протягом трьох років. 2014 - 95,5 тисяч дітей в черзі, 2015 -  90,5 тисяч дітей, 2016 -  78,4тисяч. Зрештою, наразі ми маємо  65,2 тисячі дітей в черзі у дошкільні заклади. Передусім, ми змогли це зробити завдяки децентралізації - на місця був переданий значний фінансовий ресурс. І дошкілля, що повністю фінансується з місцевого бюджету, почало отримувати повноцінні вкладення», - додала Лілія Гриневич.
 
Міністр також відзначила, що наразі спостерігається спад народжуваності. Так, цього року створено 9,9тис  місць у дошкільних навчальних закладах, до того ж черга скоротилася на 13 тисяч місць.
 
«Таке скорочення черги також спричинено тим, що ми почали активніше заохочувати приватну ініціативу у дошкіллі. Ми спростили санпіни, працюємо над новими умовами ліцензування – усе це створює підґрунтя для розвитку приватних садочків», - додала Лілія Гриневич.
 
Вона розповіла, що за останній рік також значно збільшилася кількість інклюзивних груп у дошкільних закладах. Станом на 1 січня 2016 року в Україні функціонувало у дитячих садках 116 інклюзивних груп, які відвідувало 1тис 774  дитини. До того ж зараз в інклюзивних групах навчається 4тис 731 дитина.
 
«Вже йшлося про те, що потрібно активно будувати нові садочки. Однією з вимог до них має бути архітектурна доступність для дітей з особливими потребами», - підкреслила Міністр.
 
 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook