Період публікації:

від

до

Категорія:

На Дрогобиччині відкрили нову школу (фото, відео)

Опубліковано: Вівторок, 29 серпня 2017 

min
max

Учора, 28 серпня, для мешканців села Сторона, що на Дрогобиччині, відбулося подвійне свято. Окрім храмового свята Успіння Богородиці, в селі урочисто освятили нову середню школу.

Цього дня чекали давно. Будівництво школи розпочали ще у 2005 році. За кілька років зведення школи призупинили через брак коштів. Однак, проект входив до стратегічного напряму розвитку Львівської області, тож на його завершення було додатково виділено більше 5 мільйонів гривень.

У школі навчатимуться майже дві сотні дітей. Двоповерхова школа розрахована на навчання учнів з першого по дев`ятий клас. Для дітей облаштували новий спортзал, їдальню та систему опалення із застосуванням енергозберігаючих технологій.

В урочистому відкритті школи взяли участь високопосадовці, духівництво, вчителі, учні та мешканці сусідніх сіл. Долучились до святкового заходу заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, яка побажала місцевим дітям значних досягнень у новій школі, та директор департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій.

«Завершення будівництва стало можливим лише завдяки тим небайдужим людям, які віддали цьому проекту частинку своєї душі. Наші діти заслуговують на те, щоб навчатись в гідних умовах», - зазначила Ірина Гримак.

«Усе, що ми маємо найкраще в Україні – це є діти, це є молодь. І перед молоддю стоїть великий виклик – зробити Україну процвітаючою гарною країною, - зазначив Павло Хобзей. – Ми зараз разом із урядом впроваджуємо зміни в системі освіти, реформуємо її. Адже хочемо, щоби діти були зарадні, критично мислили, більше задавали питань, ніж заучували відповіді, які їм дали, щоб вони думали, вміли зробити, щоб їм було цікаво і вони з радістю ходили до школи».

Також він наголосив, що патріотичне виховання молоді залишається пріоритетним напрямком роботи: «Ваше село знамените. Тут недалеко є могили полеглих в боях хлопців, які боролись за незалежність, за Україну. І зараз ваші односельчани боронять нашу землю від російського агресора. Ви маєте в кого вчитися любові та патріотизму, ви маєте людей, які свідчать своїм життям, своїми діями, своїми ділами як треба любити Україну. Вчіться в них, беріть приклад, здобувайте, ростіть, - наголосив заступник Міністра. - Я вірю в те, що ці діти зроблять набагато більше, ніж зробили ми, поправлять наші помилки, і вони будуть щасливі на нашій рідній землі».

Не приховувала своєї радості і директор Сторонянської школи Ірина Мицак. «Ми цього свята чекали не рік і не два. Але, на щастя, до влади прийшли люди, які перейнялися нашими проблемами, нашим селом і нашими дітьми. Дуже приємно бачити, що село розбудовується, і що діти зможуть здобувати знання уже в новій школі», - наголосила Ірина Мицак.

Під час урочистого відкриття школи благодійники подарували 10 ноутбуків та систему музичного озвучення, яке діти зможуть використовувати для творчих вечорів та святкових подій.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

На Яворівщині відкрили новозбудований спортивний зал На Яворівщині відкрили новозбудований спортивний зал Опубліковано: Вівторок, 29 січня 2019 Сьогодні, 29 січня, в селі Вербляни відбулося урочисте відкриття та освячення новозбудованого спортивного залу з загальної фізичної підготовки для Верблянської ЗОШ І-ІІІ ст. У 2017-2018 навчальному році тут навчалися 212 учнів 1-11 класів та 21 дитина дошкільного віку, працюють 30 педагогів та 12...

Переглядів: 744 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

Нова школа на Пустомитівщині відкрила двері для більше п’яти сотень учнів Нова школа на Пустомитівщині відкрила двері для більше п’яти сотень учнів Опубліковано: Понеділок, 03 вересня 2018 Сьогодні, 3 вересня, із початком нового навчального року запрацювала оновлена школа у с. Оброшин Пустомитівського району. Реконструкцію навчального закладу завершили, як і планували, до вересня. Зі святом знань школярів привітала заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак. «Сьогодні ми з вами...

Переглядів: 454 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook