Період публікації:

від

до

Категорія:

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму

Опубліковано: Середа, 30 серпня 2017 

min
max

В рамках низки науково-освітніх проектів Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького пропонує у вересні 2017 року відвідати наступні заходи:

  • 19.08.17 – 18.10.17 – у рамках Днів української діаспори у Львові, приурочених до 50-річчя Світового Конгресу Українців – виставка «Українські художники діаспори у збірках Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького». Виставка представить роботи видатних українських художників, які за різних життєвих обставин, опинившись на чужині, своєю працею примножували славу своєї Батьківщини. До експозиції увійдуть твори Олекси Грищенка, Михайла Кміта, Едварда Козака, Василя Хмелюка, Володимира Баляса, Івана Кураха, Миколи Кричевського, Якова Гніздовського, Василя Хмелюка, Михайла Андрієнка-Нечитайла, Галини Мазепи та ін. Окремий розділ виставки буде присвячено спадщині видатного українського художника, учня Мистецької школи Олекси Новаківського Мирона Левицького, яку його удова, канадійка українського походження Галина Горюн-Левицька подарувала Україні в особі Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького. До колекції увійшло 119 робіт М. Левицького та визначних українських художників-модерністів, які жили та творчо працювали за межами рідного краю.
  • 05.09.17 – 01.10.17Юрко Кох. Малярство. Відомий львівський живописець, графік, ілюстратор, письменник, публіцист. Закінчив Львівський державний коледж декоративного та ужиткового мистецтва імені І. Труша та Український поліграфічний інститут ім. І. Федорова (1986) (тепер – Українська академія друкарства). Член Мистецького угрупування «Шлях» (1988-1992). Дизайнер понад ста книг. Автор статей та есеїв на мистецьку тематику. Нагороджений медалями та дипломами 8-ми міжнародних виставок. Його твори зберігаються в збірках Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького, Музею сучасного мистецтва в Києві, Українського інституту Нью-Йорка (США), Petit format museum (Бельгія), Tokio Tama ART UNIVERSITY (Японія). Учасник понад 200 виставок малярства та графіки у 30-ти країнах світу. Його ім’я увійшло у «Топ 100» найвпливовіших осіб у галузі науки та культури України, згідно з інформагентством «МедіаСтар». Виставка у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького представить ретроспективу творчості та доробок останніх років.
  • 13.09.17 – 08.10.17Володимир Риботицький. Малярство. Живописець, педагог, громадський діяч. Закінчив Львівський державний коледж декоративного та ужиткового мистецтва імені І. Труша (1962) та Львівський інститут декоративно-ужиткового мистецтва (1970) (тепер – Львівська національна академія мистецтв). Учень Р. Сельського та Д. Довбошинського. У 1970-х –1980-х рр. – учасник регіональних та всесоюзних виставок. Педагог із майже півстолітнім досвідом праці. Довголітній викладач та директор Львівської дитячої художньої школи. У творчій діяльності поєднує традиції українського народного мистецтва та здобутки українського авангарду. Виставка представить ретроспективу творчості митця у широкій жанрово-тематичній палітрі.
  • 14.09.17 – 26.11.17«О. Кульчицька. Народний одяг західних областей України. Акварелі (із фондової збірки НМЛ)». На виставці представлено 49 акварелей з циклу «Народний одяг Західних областей України» та 3 олійних твори, зокрема «Урочисте свято» (1913 р., Домажир), «Гуцулка Параня» (1942 р.) та «Народне мистецтво» (1943 р.). Ця виставка фактично є першою спробою за довгий час цілісно показати працю О. Кульчицької у ділянці етнографії, а саме її документальні малюнки, що фіксує зразки народної ноші різних етнографічних регіонів Західної України. Остання виставка, де широко експонувалися ці акварелі, відбулася у 1953 р. у залах Етнографічного музею у Львові. Наступним етапом популяризації збірки творів О. Кульчицької із зображенням народного вбрання західних областей України стане видання альбому-каталогу, де буде повністю показано усю збірку згаданих творів (акварелі, рисунки, лінорити).
  • 15.09.17Презентація видання «Йосиф Бокшай. Людина правди. Художник правди» – про життя і творчість видатного закарпатця, народного художника СРСР, члена-кореспондента Академії мистецтв СРСР, співзасновника крайової художньої школи. Упорядник Франциск Ерфан.

У рамках ХХ Міжнародного пленеру художнього текстилю «Етнокультура – реалії сьогодення»:

  • 02.09.17 – 10.09.17 – Виставка творчих робіт викладачів-учасників Симпозіуму «Текстильні візії». Відкриття І Міжнародного симпозіуму художнього текстилю «Вчитель і Учень».

 Окрім того, в рамках низки науково-освітніх проектів НМЛ, а саме: «Школа і музей – працюємо разом», «Церковно-календарний рік в НМЛ (на прикладі пам’яток українського мистецтва з фондів НМЛ)», «Канікули в НМЛ: нове життя давніх традицій» – систематично проводитимуться тематичні заняття в експозиції музею, майстер-класи, читатимуться лекції за широким спектром тематики (за замовленням).

Немає коментарів

Схожі статті:

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Опубліковано: Четвер, 19 грудня 2019 В рамках низки науково-освітніх проєктів Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького пропонує відвідати наступні заходи: 13 грудня – 23 лютого – «Корнило Устиянович: художник українського відродження в Галичині» (до 180-річчя від дня народження). В рамках науково-освітніх програм...

Переглядів: 946 Коментарів: 0

Виховання

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Опубліковано: П`ятниця, 06 грудня 2019 В рамках низки науково-освітніх проєктів Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького пропонує відвідати наступні заходи: 8 листопада – 8 грудня – виставка Романа Романишина. Перехрестя. 13 грудня – 20 лютого – «Корнило Устиянович: художник українського відродження в Галичині» (до 180-річчя...

Переглядів: 1092 Коментарів: 0

Виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook