Період публікації:

від

до

Категорія:

Триває прийом заявок на участь у проекті «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IIІ: інновації та відносини з оточенням»

Опубліковано: Середа, 30 серпня 2017 

min
max

За підтримки Міністерства освіти і науки України реалізується спільний українсько-польський проект «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IIІ: інновації та відносини з оточенням». Його мета – підготовка двох груп академічних лідерів, що мають бажання та здатні впроваджувати інноваційні освітні та управлінські технології в практики української вищої школи (жовтень 2017 р. група Е), орієнтовані на побудову динамічної структури стосунків з основними стейкхолдерами української вищої освіти (листопад 2017 р. група F). Проект передбачає інтенсивне тренінгове навчання в Україні та Польщі, підготовку й реалізацію відповідних індивідуальних мікро-проектів.

Претенденти на участь в обох групах мають до 15 вересня 2017 року (до 18:00) надіслати електронною поштою на адреси Спілки ректорів вищих навчальних закладів України та Міжнародного благодійного Фонду «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики» (e-mail: finikov@edupolicy.org.ua) заявки на участь в проекті.

Заявка має містити:

  • CV кандидата українською та англійською мовами (з обов’язковим зазначенням своїх службових та особистих електронних адрес та телефонів).
  • Мотиваційний лист (з визначенням групи, на участь в якій претендує кандидат, та напряму майбутнього мікро-проекту).
  • Інформацію про особи чи особу, яка рекомендує кандидата (прізвище, ім‘я, по-батькові, місце праці та посада, електронна адреса та контактний телефон, дані інституції/внз, що рекомендує кандидата) та скан рекомендаційного листа/листів.
  • Відомості про наявність біометричного закордонного паспорта або наявність дійсної на період участі у відповідній групі шенгенської чи польської національної візи (відібраним учасникам, у яких відсутня ця умова, буде надано допомогу в оформленні віз).

Оригінали цих документів повинні бути отримані організаторами проекту до 15 вересня 2017 року на поштову адресу Спілки ректорів вищих навчальних закладів України: вул. Bолодимирська, 64/13, м. Київ, 01601.

Відбір учасників проекту буде здійснено на конкурсній основі організаторами проекту з української та польської сторони.

Схема реалізації проекту:

  • на попередньому етапі відбудеться Всеукраїнський конкурс претендентів на участь у проекті (конкурсна комісія включає співорганізаторів проекту з Польщі та України).
  • на першому етапі (в Польщі – Варшава та Краків) відбудеться тренінг (2 тижні) з проблематики відповідних модулів, а після його завершення – серія консультацій та індивідуалізованих зустрічей з представниками академічного менеджменту, органів державного управління, фондів, бізнес-структур та іншими стейкхолдерами в рамках проблематики модулів;
  • на другому етапі (в Україні) учасники проекту за допомоги польських та українських консультантів готують мікро-проекти (як індивідуальні, так і групові) з удосконалення роботи своїх університетів, академічних центрів або, навіть, всієї системи вищої освіти України в обраних напрямах;
  • підсумком проекту буде презентація підготовлених мікро-проектів та їх пропозиція Міністерству освіти і науки України, Спілці ректорів ВНЗ, власним університетам на підсумковій конференції в травні 2018 р. (з прикладами презентацій Фази І можна познайомитися на сайті Міжнародного благодійного Фонду «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики»: http://www.edupolicy.org.ua/_dx/main_ua/projects_ua/finalized-projects_ua/projectiul.html).

Головна ідея проекту полягає в ідентифікації потенційних лідерів змін в українських університетах, які знаходяться на третіх – четвертих позиціях в академічній ієрархії та готові вже невдовзі взяти на себе відповідальність за хід модернізації української вищої школи. Саме для цих людей буде забезпечено високоякісний тренінг з впровадження інноваційних освітніх та управлінських технологій в практики української вищої школи, побудови динамічної структури стосунків з основними стейкхолдерами української вищої освіти, допомоги у створенні персональної мережі корисних та перспективних контактів, реалізації інноваційних мікро-проектів в своїх вищих навчальних закладах та університетських центрах, долучення до спільноти учасників проекту.

За підтримки: Міністерства науки і вищої освіти Республіки Польща, Міністерства закордонних справ Республіки Польща, під почесним патронатом Фундації польських ректорів – Інституту суспільства знань.

Співорганізатори:

  • з польського боку – Варшавський університет, Ягелонський університет, Фундація Artes Liberales;
  • з українського боку – Міжнародний благодійний Фонд «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», Спілка ректорів вищих навчальних закладів України, Київський національний університет ім. Т. Шевченка.

Джерело: офіційний сайт МОН

Немає коментарів

Схожі статті:

В Україні з’явилась бакалаврська програма подвійного диплому з Краківським економічним університетом В Україні з’явилась бакалаврська програма подвійного диплому з Краківським економічним університетом Опубліковано: Вівторок, 16 травня 2017 12 травня представники ДВНЗ «Університет банківської справи» та Краківського економічного університету (Республіка Польща) підписали угоду про впровадження бакалаврського подвійного диплому між університетами. Згідно з угодою, усі цьогорічні вступники матимуть змогу з вересня 2017 року навчатися за...

Переглядів: 517 Коментарів: 0

Вища освіта

«Для підвищення якості вищої освіти студенти повинні мати більше можливостей пізнати міжнародний досвід», - Лілія Гриневич у Лондоні «Для підвищення якості вищої освіти студенти повинні мати більше можливостей пізнати міжнародний досвід», - Лілія Гриневич у Лондоні Опубліковано: Вівторок, 24 січня 2017 Відкритість національних освітніх систем, бажання співпрацювати в сфері вищої освіти як між європейськими країнами, так з іншими міжнародними партнерами, є пріоритетами для всіх країн Європи. Про це йшлося під час зустрічі Міністрів освіти країн Європи (Wider Europe), в якій взяла участь Лілія Гриневич...

Переглядів: 1190 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook