Період публікації:

від

до

Категорія:

Модернізація освітнього простору – інвестиція у майбутнє (Мостиська ОТГ)

Опубліковано: Середа, 30 серпня 2017 

min
max

      30 серпня 2017 року  відбулася учительська Конференція  відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області (Мостиська ОТГ).  Валентина Григорівна Чернега, начальник  Відділу  ОКТМС презентувала  аналіз діяльності освітян, вагомі результати, якісні зміни, що відбулися у 2016/2017 навчальному році та запропонувати для обговорення подальшу програму дій педагогічних колективів та безпосередньо відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради на 2017/2018 навчальний рік.

«Освіта сьогодення має складну місію. І полягає вона в тому, що орієнтуючись на завтрашній день, треба мати гарантію - якісну освіту. Адже кожна родина сподівається дати своїй дитині глибокі, сучасні знання, які дадуть змогу ствердитись у житті, бути корисною своїй країні»,- відзначила В.Чернега.

Компетентнісний підхід в освіті – це відповідь на вимоги часу. Однією з ключових груп компетентностей є соціальні, які формуються впродовж усього учнівського життя за рахунок реалізації певних методів та технологій навчання.

Якщо випускник має соціальну компетентність, то він уміє робити вибір, приймати рішення, брати на себе відповідальність, безконфліктно співіснувати. А цими якостями повинна володіти кожна сучасна особистість.

    У доповіді начальник відзначила, що «оновлені навчальні програми відповідають на виклики сьогодення, зрівноважують знаннєвий і компетентнісний компонент змісту освіти, є інструментом для запровадження інноваційних методик навчання, є функціональним документом для учнів, батьків, вчителів у пошуку відповіді на запитання: «Для чого це потрібно вивчати».

           Проаналізовано усі напрямки діяльності педагогічних колективів.

Особлива увагу було приділена щодо розвитку дошкільної освіти, оскільки дошкілля залишається одним із пріоритетних напрямів державної політики у галузі освіти.

Основні завдання 2017-2018 н.р. – створення належних умов для отримання дітьми дошкільної освіти.

Сучасний дошкільний заклад повинен бути позитивним, динамічним простором, що оптимізує розвивальний потенціал дітей.

Відсоток охоплення дітей дошкільними навчальними закладами різних типів та форм власності від  трьох років до п’яти  становить -75 %, старшого дошкільного віку (від 5 до 6 (7) років- 100%.

     Реалізується у громаді Постанова кабінету Міністрів  України «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими  освітніми потребами».

   У 2017-2018 навчальному році формування громадянсько-патріотичних цінностей особистості має стати пріоритетним напрямом у ході реалізації Основних орієнтирів виховання та розвитку виховної системи навчального закладу.

«Завдання педагога в тому, щоб довести до дверей, дати ключа і навчити учня ним користуватися. Та ніхто, крім самого учня, не зможе ввійти у світ знання».

 

 

 

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині триває конференція для працівників дошкільної освіти На Львівщині триває конференція для працівників дошкільної освіти Опубліковано: Вівторок, 26 лютого 2019 Сьогодні, 26 лютого, у Палаці Мистецтв розпочалася конференція про кращі практики дошкілля «Коло дитини». Серед тем конференції – інклюзія, діалог з батьками, міжнародний досвід, педагогічна майстерність, мотиваційні інструменти у роботі з персоналом, виклики та можливості сьогодення в дошкіллі. Відкрив...

Переглядів: 338 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Школярів запрошують до участі у науково-практичній конференції «Еколого-валеологічна культура – вибір XXI століття» Школярів запрошують до участі у науково-практичній конференції «Еколого-валеологічна культура – вибір XXI століття» Опубліковано: П`ятниця, 19 жовтня 2018 Біолого-природничий факультет Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка запрошує 7 листопада взяти участь учнів 8-11 класів загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, МАН, учнівських наукових товариств у роботі XІ Всеукраїнської учнівської науково-практичної конференції...

Переглядів: 1385 Коментарів: 0

Учнівське та студенське самоврядування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook