Період публікації:

від

до

Категорія:

100 тонн книжок і майже тисяча культурних подій: на Львівщині стартував 24-й Форум видавців

Опубліковано: Середа, 13 вересня 2017 

min
max

Стартувала довгоочікувана книжкова подія – 24-й Форум видавців, який триватиме упродовж 13-17 вересня. Фокусна тема цьогорічного Форуму – «Точка творення».

У межах Форуму видавців на Львівщину привезуть понад 100 тонн книжок – цього року українські видавництва видали кілька тисяч назв нових книг спеціально до Форуму.

Лише на конкурс «Найкраща книжка Форуму – 2017» надійшло 447 видань від 90 видавництв. Також змінилась і формула конкурсу: тепер 3 окремі журі обиратимуть книжки у Харкові, Києві та Львові, незалежно одне від одного.

«Кожен з нас, тут присутніх, володіє найціннішим – словом. Словом, яким можна врятувати, подарувати надію, яким можна переконати до подальшого зростання і творення. Дуже важливою є артилерія думки. Дуже важливо, щоб ми традиції нашої української культури, української книги зберігали і примножували. Надзвичайно важливим зараз є за допомогою книговидання передавати правду і реалії нашого буття», - зазначив під час відкриття перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Гості заходу зустрінуться з понад 1 000 авторів, інтелектуалів, художників та культурних діячів. Відтак, у межах Форуму видавців на Львівщину завітає десант авторів з 24 країн світу. На Форумі традиційно будуть і найвідоміші українські автори.

У програмі – 890 літературних, мистецьких, освітніх та соціальних заходів, 14 тематичних кластерів та 10 спецпроектів. Тематичні кластери цьогорічного Форуму – Освіта, Креативні індустрії+ Урбаністика, Бізнес, Non-fiction, УВК, Жінка, Права людини, Історія, Наука і технології, Стиль життя, Мови/переклади, Кулінарія, Філософія, Здоров’я.

Спецпроекти – Пропаганда в сучукрліті, Художній репортаж, Українсько-Єврейські зустрічі, Ніч поезії та музики, Меридіан Черновіц, Розстріляне Відродження, Історії Іншості, ШО, Літфести і міста, Це могло б нас змінити, фантастика, Крим, Культура і Конфлікт, спецпроект ГО УЛЦ, Семінар з авторського права.

Події Форуму відбудуться на 39 локаціях. Головна локація незмінна – Палац мистецтв.

Нагадаємо, цьогоріч відбудеться 24-ий Національний книжковий ярмарок, 12-ий Міжнародний літературний фестиваль, 23-ій Конкурс і церемонія вручення премії «Найкраща книга Форуму», 8-ий Всеукраїнський бібліотечний форум, 6-а Благодійна акція «Третій вік: задоволення від читання».

Немає коментарів

Схожі статті:

ТОП 10 поетичних новинок на Форумі видавців – 2017 ТОП 10 поетичних новинок на Форумі видавців – 2017 Опубліковано: П`ятниця, 08 вересня 2017 Цьогоріч на книжковому ярмарку, що триватиме впродовж 13-17 вересня, представлять понад 500 книжкових новинок, серед яких є цікаві поетичні збірки. Організатори презентують читачам 10 новинок поезії: Ольга Ковалевська «Зорі у квадраті», Ігор Римарук «Три потоки місячного світла», Маріанна Кіяновська...

Переглядів: 658 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

10 дитячих новинок Форуму видавців – 2017 10 дитячих новинок Форуму видавців – 2017 Опубліковано: Вівторок, 05 вересня 2017 Цього року видавці привезуть понад 100 книжкових новинок спеціально до Форуму видавців. Більшість книжок ще у друкарні і побачать світ за кілька днів до найбільшої літературної події. Більше книжкових новинок можна придбати з 13-17 вересня на Форумі видавців. Організатори підготували 10 дитячий новинок:...

Переглядів: 631 Коментарів: 0

Виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook