Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбувся семінар методистів рай(міськ) методкабінетів та ОТГ, які відповідають за навчально-методичний супровід викладання інформатики

Опубліковано: Середа, 13 вересня 2017 

min
max

Учасниками семінару під модераторством Парій Н.З., методиста  кабінету інформаційних технологій навчання, були обговорені найважливіші рекомендації щодо викладання інформатики у 2-11 класах.

Методист кабінету Парій Н.З. ознайомила учасників про Всеукраїнський Інтернет-марафон «Досвід успішних реформ естонської й фінської освіти для України. Європейський контекст» за участю міжнародних спікерів, який проходив  20-21 червня 2017 року і організований ВГ «Основа». Ознайомила з прикладами навчальних Smart пристроїв (Bee-bot, Makey Makey, Ozobot і інші), запропонувала учасникам шкільних спільнот реєструватись і брати участь в eTwinning спільноті шкіл Європи.  eTwinning сприяє шкільній співпраці в Європі через використання інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) шляхом надання підтримки, інструментів та послуг, щоб школи могли легко формувати короткострокові та довгострокові партнерські відносини у будь-якій тематичній сфері.

Палюшок Л.В., завідувач кабінету інформаційних технологій навчання, наголосила на основні елементи оновленої програми з інформатики для учнів 5-9 класів, які розпочали вивчення предмету у 2-4 класі (затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 07 червня 2017 року № 804).  Акцентувала увагу на формування практичних навичок для подальшого їх застосування у реальному житті замість опрацювання великого об’єму теоретичного матеріалу без можливості його застосування на практиці. Розповіла про відображення в предметі наскрізних змістових лінії, через які розкривається соціальна та практична значущість курсу інформатики (екологічна безпека та сталий розвиток; громадянська відповідальність; здоров'я і безпека; підприємливість та фінансова грамотність).

Методист кабінету Прончак С.І. наголосив про зміни в основних нормативно-правових документах про організацію навчання в кабінеті інформатики, які відбулися у зв’язку з наказом МОЗ України №709 від 26.06.2017.

Про особливості проведення Міжнародного конкурсу «Бобер» у 2017-2018 році  розповів координатор проекту Шпакович Р.С., вчитель інформатики ЛФМЛ-інтернату при ЛНУ ім.І.Франка.

Палюшок Л.В. обговорила з учасниками проблеми організації тематичних курсів «Застосування інтерактивного програмно-технологічного навчального комплексу SMART Board у навчальному процесі» для педагогічних працівників об’єднаних територіальних громад у вересні-грудні 2017 року.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відбувся семінар для методистів, що відповідають за супровід предметів українська мова та література, зарубіжна література Відбувся семінар для методистів, що відповідають за супровід предметів українська мова та література, зарубіжна література Опубліковано: Четвер, 23 серпня 2018 21 серпня 2018 року відбувся семінар «Методичні рекомендації до вивчення української мови та літератури, зарубіжної літератури в 2018/2019 н.р.» для методистів, що відповідають за супровід предметів українська мова та література, зарубіжна література. На семінарі розглядалися особливості вивчення української...

Переглядів: 1326 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Відбулася нарада методистів відділів освіти районів (міст, ОТГ), які відповідають за науково-методичний супровід викладання інформатики Опубліковано: П`ятниця, 10 листопада 2017 02 листопада 2017 року на базі Львівської правничої гімназії відбулася нарада методистів відділів освіти районів (міст, ОТГ), які відповідають за науково-методичний супровід викладання інформатики та голів методоб’єднань вчителів інформатики адміністративних одиниць. На нараді розглядалися питання...

Переглядів: 415 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook