Період публікації:

від

до

Категорія:

Студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права побували на Форумі видавців (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 15 вересня 2017 

min
max

Кожного року у Львові, який абсолютно справедливо вважається, духовною та культурною столицею Західної України, зосередився потужний центр інтелекту, творчого потенціалу, що став справжньою меккою, «точкою творення», який дає імпульс новим книжкам, новим ідеям, дає наснагу та поштовх для молодого покоління.

Осіння подія міста Львова перетворилася на місто видавців, авторів, науковців, підприємців, перекладачів, істориків, економістів, журналістів, студентів, викладачів, читачів, де збирає багато відомих та цікавих людей, які їдуть не лише з усієї України, але й з різних країн світу, щоб зустрітись для обговорення важливих суспільних проблем, обмінятися ідеями, вподобаннями, світлинами на згадку. Ця згадка – Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові».

«Форум видавців у Львові від самого початку був місцем, де творилося щось нове: книги і видавці, тексти і автори, цінності й сенси. Зараз світ дуже змінився, і ми разом спробуємо зрозуміти час, в якому живемо, щоб стати точкою творення для світу майбутнього», - зазначає президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

І цей рік не став винятком, днями стартувала книжкова подія – 24-й Форум видавців, найбільша книжкова і літературна подія Центрально-Східної Європи під назвою – «Точка творення».

За словами організаторів, на форумі представлено понад 500 книжкових новинок, 168 видавництв, які видали кілька тисяч нових книжок спеціально до цієї події. У програмі Форуму – 890 літературних, мистецьких, освітніх та соціальних заходів, 14 тематичних кластерів (для прикладу, тематичний кластер «Освіта» був цікавим для педагогів, учнів, студентів, батьків. У його рамках було порушено питання реформування освіти, розвиток педагогів та учнів, роль батьків у навчанні тощо. Бізнес, економіка – даний тематичний кластер був цікавим для підприємців, молоді, що планує власний бізнес, та усіх, хто прагне розвиватися. Права людини – універсальне базове поняття, що декларується сучасним суспільством. Стиль життя – вибір базових питань, що свідчать про тебе як про особистість є досить важливим для кожної людини. Мови/переклади – метою тематичного кластера є презентувати перекладацькі проекти в Україні, нові видання закордонних авторів, що вийшли українською. Серед інших освітніх майданчиків тематичний кластер «Історія» відзначиться презентаціями численних історичних видань. Серед них книги та дослідження, присвяченні різним сторінкам нашої історії), та 10 спецпроектів. Події Форуму відбуваються на 39 локаціях. «На Форумі можна зустрітись із понад 1 000 авторів, інтелектуалів, художніх та культурних діячів з усього світу. У межах Форуму реалізовується низка соціальних та благодійних заходів, зокрема благодійна акція для пенсіонерів «Третій вік: задоволення від читання» та збір книжок для потреб бібліотек Сходу України. Цьогоріч відбувається 24-ий Національний книжковий ярмарок, 12-ий Міжнародний літературний фестиваль, 23-ій Конкурс і церемонія вручення премії «Найкраща книга Форуму», 8-ий Всеукраїнський бібліотечний форум, 6-а Благодійна акція «Третій вік: задоволення від читання».

«Основною метою цьогорічного фестивалю є створення платформи для комунікації, яка в майбутньому спричинить зародження абсолютно нових бачень. Адже пошук нових ідей є абсолютно зрозумілим в сучасному світовому контексті, бо нові візії ставали дзеркалом (і навіть рушієм) змін у суспільстві»,  наголошує програмна директорка Форуму видавців Софія Челяк.

Головна ціль проведення Форуму видавців – це популяризація читання. І незважаючи на сучасні комп’ютерні технології, книжку люблять і читають студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права. Щоб пройти теми з навчального курсу, придбати книжкові новинки професійного спрямування та поспілкуватися із їх авторами, студенти старших курсів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», спеціалізація «Оціночна діяльність», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» разом із викладачами Лідією Марчишин та Михайлом Голубкою за підтримки адміністрації вишу провели навчальну екскурсію, в якій відвідали головні експозиції, які розташувались у Палаці мистецтв і біля палацу Потоцьких.

Завітали в гості до стендів представників кооперативного українського медіахолдингу «COOP Media  («Кооп медіа»), заснованого в 1992 році. «COOP Media» є видавцем навчально-методичної літератури для навчальних закладів системи споживчої кооперації та двох загальнонаціональних газет: тижневика «Порадниця» (одна з найбільш популярних сімейних газет) та «Вісті СООР» (найбільше в Україні галузеве видання про кооперативний рух). Видання присутні на національному ринку вже більше 20 років і поширюються в усіх регіонах України. «Порадниця» – всеукраїнська щотижнева газета (раніше ПСК «Редакція газети «Вісті Центральної спілки споживчих товариств України»). Газета «Порадниця» була заснована у 1994 році як додаток до кооперативного видання «Вісті». Основні теми видання: краса, здоров'я, стосунки в сім'ї і виховання дітей, ведення домашнього і присадибного господарства. У кожному номері друкуються коментарі фахівців – лікарів, психологів, педагогів, косметологів, професійних кухарів тощо.

Одна з ключових рубрик газети – «Порадницька гостина», виходять додатки «Рукоділля» та «Порадниця юридична». У 2015 році холдинг виводить на роздрібний ринок серію нових продуктів, у тому числі субпродукт «Порадниці» – видання «Господиня», присвячений порадам по домашньому господарству, а також видання «Кросворд «Веселі Вісті» і Рецепти».

«Вісті COOP» – загальнонаціональна спеціалізована щотижнева газета про кооперативний рух. Заснована групою «СООР Україна». Газета є галузевим виданням і розповідає про питання розвитку кооперації в Україні, життя молоді. Крім спеціалізованої інформації, також висвітлює теми, які цікаві сучасним підприємцям: ідеї для бізнесу, вдалого управління, рітейл-технології, історії успіху, економічна аналітика, юридичні поради. Газета є єдиним національним виданням про споживчу кооперацію України. З 2014 року керівництво «COOP Media» ініціювало ряд соціальних проектів. У жовтні того ж року співробітниками холдингу була запущена соціальна акція на підтримку ринку друкованих ЗМІ «Газета крутіше за Інтернет» (авторами ідей й ініціаторами виступили Алла Шоріна та Денис Гороховський).

Студенти мали можливість побачити братів Капранових та багато інших зіркових письменників, з якими вдалося зустрітись, поспілкуватись та навіть зробити селфі, дізналися про нову літературу з фаху, почули сучасну творчість, відкрили для себе творчий світ письменників, світ книг та їх поціновувачів. Захід залишив після себе море приємних вражень, ніхто не повернувся додому з пустими руками, кожен мав можливість щось корисне придбати з думкою про зустріч в наступному році.

Викладачі та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права вдячні організатору заходу (ГО «Форум видавців») та співорганізаторам (Львівська міська рада, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація), в тому числі Оксані Плечій, за підтримку, розвиток української книги, української літератури та мови, духовне збагачення, підвищення культурного, освітнього та професійного рівня молодого покоління.

Наостанок так і хочеться сказати:

Книги – морська глибина,

Хто в них пірне аж до дна,

Той, хоч і труду мав досить,

Дивнії перли виносить.

Франко І.Я.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв᾽язків із громадськістю ЛККЕіП

Немає коментарів

Схожі статті:

Студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права побували на Форумі видавців Студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права побували на Форумі видавців Опубліковано: Вівторок, 01 жовтня 2019 Щорічно у Львові, який абсолютно справедливо вважається духовною та культурною столицею Західної України, зосереджується потужний центр інтелекту, творчого потенціалу, що став справжньою меккою, яка дає імпульс новим книжкам, новим ідеям, дає наснагу та поштовх для нашої молоді – Міжнародний книжковий...

Переглядів: 525 Коментарів: 0

Вища освіта

Викладачі та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права відвідали 25-й «Book Forum Lviv» Викладачі та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права відвідали 25-й «Book Forum Lviv» Опубліковано: Понеділок, 01 жовтня 2018 Викладачі та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права відвідали 25-й «Book Forum Lviv», мета якого – визначення основних тенденцій та напрямів розвитку світового літературного процесу в українському контексті, поширення української культури закордоном, створення повноцінного діалогу...

Переглядів: 377 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook