Період публікації:

від

до

Категорія:

ТОП-10 найбільш та найменш популярних спеціальностей у 2017 році

Опубліковано: П`ятниця, 15 вересня 2017 

min
max

Під час цьогорічної вступної кампанії найбільш популярними серед вступників на бакалаврат (магістратуру медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування) були спеціальності «Філологія», «Право» та «Менеджмент». На них було подано відповідно 85 тис. 526, 74 тис. 055 та 59 тис. 393 заяв.

Також серед лідерів «Медицина», «Комп’ютерні науки», «Туризм», «Середня освіта», «Психологія» і «Економіка» (від 46 тис. до 40 тис. заяв).

Замикає Топ-10 «Інженерія програмного забезпечення» – 33 тис. 001 заява.

«Ми бачимо, що традиційно такі спеціальності як «Право», «Менеджмент», «Туризм» та «Економіка» залишаються одними із найбільш популярних у абітурієнтів навіть при тому, що вони не затребувані на ринку праці. При цьому високі щаблі у рейтингу займають й потрібні економіці спеціальності, такі як «Комп’ютерні науки» та «Інженерія програмного забезпечення», - розповів директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Найменш затребуваними цього року виявилися «Богослов’я» (185 заяв без урахування духовних ВНЗ) та «Гідроенергетика» (193).

«На жаль, серед найменш популярних спеціальностей залишаються й ті, які зараз потрібні на ринку праці, наприклад, спеціальність «Атомна енергетика», - пояснив Олег Шаров.

Джерело: офіційний сайт МОН

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Ширша комунікація та вдосконалення ЄДЕБО – комісія з аудиту вступної кампанії 2017 надала рекомендації на 2018 рік Ширша комунікація та вдосконалення ЄДЕБО – комісія з аудиту вступної кампанії 2017 надала рекомендації на 2018 рік Опубліковано: Середа, 22 листопада 2017 Організація і проведення вступної кампанії 2017-го повністю відповідали вимогам законодавства, а всі зауваження і пропозиції до роботи ЄДЕБО оперативно вирішувалися. Таким є висновок тимчасової комісії, що проводила аудит вступної кампанії 2017 року та її забезпечення Єдиною державною електронною базою...

Переглядів: 501 Коментарів: 0

Вища освіта

ТОП-10 ВНЗ: які виші обирали вступники цього року ТОП-10 ВНЗ: які виші обирали вступники цього року Опубліковано: Понеділок, 25 вересня 2017 Під час вступної кампанії – 2017 найпопулярнішими серед вступників стали КНУ ім. Тараса Шевченка, НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» та ЛНУ ім. Івана Франка. Так, у КНУ подали 58 тис. 851 заяву від 27 тис. 112 вступників, у КПІ – 50 тис. 226 заяв від 20 тис. 952 вступників,...

Переглядів: 563 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook