Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівщина та Луганщина співпрацюватимуть в освітній сфері (фото)

Опубліковано: Субота, 16 вересня 2017 

min
max

Сьогодні, 16 вересня, підписали тристоронню декларацію намірів співпраці в освітній галузі задля формування в учнівської молоді східної та західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму.

Свої підписи під документом поставили Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, заступник очільника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ольга Лішик.

Відтак, в основі проекту співпраця між 15 школами Львівщини та 15 школами Луганщини.

Сьогодні ж сторони задекларували спільну підготовку проекту «Схід і захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти», що подається на конкурс проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, у межах Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

«Сьогодні ми підписали Меморандум про співпрацю дуже важливого проекту. Проекту, який повинен зшивати Україну. Джерело такого натхнення є, в першу чергу, в освіті – в наших дітях. Цей проект виник з доброї волі, ініціативи львів’ян і луганчан щоб обмінюватися своїм досвідом. Така ініціативи – це модель, взаєморозуміння і співпраця в сфері освіти між різними регіонами України. Тут не гасло «схід і захід разом», тут реальні дії та велика праця», - наголосила Лілія Гриневич.

У межах проекту відбуватиметься реалізація низки заходів. Зокрема, підвищення рівня освітньої співпраці між регіонами шляхом встановлення обладнання для проведення відеоконференцій та інтерактивної дошки у 30 класах для вивчення історії і української літератури пілотних середніх шкіл, а також проведення ремонтних робіт у цих приміщеннях; організація літніх шкіл у Львівській області та Республіці Польща для вчителів історії та української літератури зі шкіл Львівської та Луганської областей; організація двох інтеграційних літніх таборів «Літня академія» для школярів з Львівської та Луганської областей, а також проведення спільних краєзнавчих таборів; організація конкурсів «Історія моєї малої батьківщини» та з мовознавства серед учнів 9-11 класів.

«Як влучно зазначив колись Президент України, освіта – це ключ до нашої перемоги. І сьогодні ми є свідками формування єдиної української нації, незалежно від місця перебування. Єдиної в поглядах, єдиної в професійності і єдиної в можливості будувати добре життя в нашій державі», - зазначив Олег Синютка.

Для підготовки проекту створять робочу групу у складі представників підписантів.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

У 2018 році частка ВВП на освіту складатиме 6,7 %, а зарплата вчителів зросте на 25 % У 2018 році частка ВВП на освіту складатиме 6,7 %, а зарплата вчителів зросте на 25 % Опубліковано: П`ятниця, 29 грудня 2017 Зведений бюджет освіти в 2018 році становить 221,9 млрд гривень, при цьому за рахунок збільшення зарплат на наступний рік для вчителів на 25 % обсяг освітньої субвенції зріс на 11,2 млрд і склав 61,7 млрд грн. Про це йшлося під час прес-конференції Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич на тему:...

Переглядів: 605 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Лілія Гриневич: Представники національних меншин мають право навчатися рідною мовою та вивчати її, але це не має перешкоджати володінню державною мовою Лілія Гриневич: Представники національних меншин мають право навчатися рідною мовою та вивчати її, але це не має перешкоджати володінню державною мовою Опубліковано: Четвер, 26 жовтня 2017 «Навколо статті 7 Закону «Про освіту» виникло дуже багато міфів, які були тиражовані та розповсюджені і в Україні, і за кордоном. Вони стосувалися закриття шкіл з мовами національних меншин, неможливості навчатися мовами національних вершин. Усе це – неправда. Україна дотримується своїх міжнародних зобов’язань,...

Переглядів: 813 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook