Період публікації:

від

до

Категорія:

Звіт про проведення Всеукраїнського конкурсу-рейду «Увага! Діти - на дорозі!» у Милятичівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Опубліковано: Вівторок, 19 вересня 2017 

min
max

На виконання Закону України «Про дорожній рух», вимог спільного Положення Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства освіти і науки України «Про проведення Всеукраїнського конкурсу-рейду «Увага! Діти – на дорозі !», згідно річного плану школи, з метою активізації роботи з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, узагальнення та розповсюдження кращих форм і методів профілактичної роботи серед учасників навчально-виховного процесу в Милятичівській ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений Єдиний урок з Правил дорожнього руху. Класними керівниками були проведені години спілкування  «Ми пішоходи», «Щоб не трапилось біди, правил дорожніх дотримуйся завжди», «Будь обережним на дорозі»,  «Безпечна дорога до школи», «Твій друг – дорожній рух!» , «Скутер і підліток» та  інші.  Під час виховних годин вчителі використовували різноманітні форми та методи роботи з дітьми такі як перегляд  відеосюжетів, формулювання проблемних питань, складання пам’яток, читання та обговорення казок, відгадування загадок,  інсценізації, виконання практичних завдань, різноманітні ігри, вікторини, тренінгові вправи.

Педагогом-організатором Писко Л.Г. проведена вікторина «Це повинен знати кожен» з учнями  1-4 класів та брейн-ринг з теми «Що робити, коли…», в якому брали участь команди 5 – 8 класів. Під час проведення вищезгаданих заходів діти в ігровій формі повторили,  узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.

Вчителем основ здоров’я Романко Г.В. був проведений  круглий стіл «Твоя безпека – це твоя уважність», на якому учні обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах -  це запорука власної безпеки.

Шкільним бібліотекарем Оглоб’як Г.А. була організована  виставка-огляд літератури з  теми «Моя безпека на дорозі». Заступником директора з виховної роботи Михальчук З.Є. був проведений батьківський всеобуч та розроблені пам’ятки для батьків «Дитина та вулиця». Під час практичного заняття з медичною сестрою Вовківської амбулаторії сімейного типу Онісковець З.А. діти мали можливість ознайомитися з правилами надання першої допомоги потерпілому під час дорожньо-транспортних катастроф.

Усі заходи були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного життя та здоров’я, популяризації правил дорожнього руху серед дітей та молоді.  Кожен день був  цікавим, корисним та різноманітним.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 866 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 772 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook