Період публікації:

від

до

Категорія:

Моя країна лагідна і мила – блакитне небо, жовта нива

Опубліковано: Вівторок, 19 вересня 2017 

min
max

   

  «Моя країна лагідна і мила – блакитне небо, жовта нива» - під такою назвою пройшла концертна розвага, присвячена Дню прапора, Дню Незалежності України для дітей різновікової групи у Нагірнянському ДНЗ з КРР (Мостиська ОТГ).

Мета : виховувати патріотичні почуття у дітей до своєї країни, символів      України: прапора, герба та гімну, розвивати вміння уважно слухати музику, співати, виразно читати вірші, сприяти розвитку у дітей акторських здібностей.

Розпочали свято із Державного Гімну України, тоді хвилина мовчання за полеглих українців в боротьбі за волю України. Далі в концертній програмі брали участь наймолодші дошкільнята, це було їхнє перше знайомство із сценою, продекламували вірші про чарівну красу України. Це дошкільнята – Грицишин Віталій та Заморило Оксана, вони гарно розпочали святкування. Тоді кожен із дошкільнят мав можливість продекламувати вірш присвячений красі України.

Наступною була танцювальна композиція «Моя Україна», ( муз. Ніколо Петраша у виконанні Н.Бучинської), у виконанні: Кінаш Соломії, Заморило Юліанни, Семко Улянки, Довгун Яринки. Танцювальна композиція була із вишитими рушникам, весела та ритмічна, усім дуже сподобалась. Дуже повчальною була легенда « Доля України», про значення державних символів для кожного українця, розкрито історію становлення України. Головну роль - матір Україна, виконала Заморило Ю., а її синів Прапор, Гімн, Тризуб: Лацик Д., Шегинський Д., Савка Ю. Діти мали змогу показати свої здібності у театральному мистецтві, вжитися в сумну роль, що практикується дуже рідко в дитячому мистецтві.

   Веселішою ноткою прозвучала пісня «Тільки в нас на Україні» у виконанні усіх дошкільнят. Наступними були веселі і повчальні ігри, у яких діти змогли закріпити знання про національну символіку та вправилися у складанні власної поезії «Ось небо в блакиті і сонце в зеніті!». Це були ігри : « Добери слово», «Склади прапор», «Одягни в українське». Закінчилось свято ще одною танцювальною композицією «Голубе сизий» (слова та музика Винник О.)

Дітей до участі у святі підготувала вихователька, Грицишин Ольга Зеновіївна. Танцювальні композиції та музичні підготувала Грицишин О. З.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Немає коментарів

Схожі статті:

З вишиванкою в серці Україну єднай! З вишиванкою в серці Україну єднай! Опубліковано: П`ятниця, 22 травня 2020 Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка  символізує  родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. 21...

Переглядів: 5994 Коментарів: 0

Відділи освіти

З Днем Матері! З Днем Матері! Опубліковано: П`ятниця, 15 травня 2020 День матері - це одне із зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.З цим словом пов’язані найтепліші спогади, найніжніші...

Переглядів: 3047 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook