Період публікації:

від

до

Категорія:

Відкрито книжкову виставку, присвячену Мігелю де Сервантесу

Опубліковано: Понеділок, 25 вересня 2017 

min
max

До 470-ти річчя від дня народження Мігеля де Сервантеса (29 вересня – 1547), іспанського письменника у приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжкову виставку:  «Класик світової літератури» (Експонується з 25 вересня до 16 жовтня в приміщенні абонементу (2 поверх)).

Довідка

Мігель де Сервантес Сааведра (1547 - 1616), - великий іспанський письменник-гуманіст епохи "трагічного" Відродження, народився в 1547 році в невеликому, але квітучому містечку Алкала-де-Енарес в двадцяти милях від Мадрида.

Повсюдно відомий, передусім, написанням твору «Дон Кіхот», який багато критиків називають першим сучасним романом та одним із найкращих творів світу.

Літературна діяльність Мігеля почалася доволі пізно, коли йому було 38 років. Після першої новели «Галатея» (1585 рік) він написав чимало драматичних творів, які користувалися невеликим успіхом.

Тож заради насущного хліба майбутній автор «Дон Кіхота» змушений поступити на інтендантську службу; йому доручають закуповувати провіант для «Непереможної Армади».

Та ці обов'язки приносять йому самі невдачі, він навіть потрапляє під суд і якийсь час сидить у в'язниці.

У 1603 році він з'являється в Вальядоліді, де займається дрібними приватними справами, що дають йому убогий заробіток, а в 1604 році виходить в світ перша частина роману «Хитромудрий ідальго Дон Кіхот Ламанчський», що мала величезний успіх в Іспанії (за кілька тижнів розійшлося перше видання і в тому ж році чотири наступних) і за кордоном (переклади багатьма мовами).

Проте матеріальне становище автора не змінилося, лише посилилося вороже ставлення до нього, що виразилося в глузуваннях, наклепах, переслідуваннях.

Майже на смертному одрі Сервантес не переставав працювати; за кілька днів до смерті він постригся в ченці.

23 квітня 1616 року він помер.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

12 серпня - Міжнародний день молоді 12 серпня - Міжнародний день молоді Опубліковано: Середа, 08 серпня 2018 12 серпня - Міжнародний день молоді У приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжково-журнальну виставку:  «Молодь – майбутнє держави» (експонується з 06 серпня до 23 серпня в фойє бібліотеки (2 поверх)). Довідка Міжнародний день молоді, який відзначається...

Переглядів: 1108 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

Відкрито книжкову виставку, присвячену Андрею Шептицькому Відкрито книжкову виставку, присвячену Андрею Шептицькому Опубліковано: П`ятниця, 27 липня 2018 До дня народження Андрея Шептицького (29.07.1865), предстоятеля Української греко-католицької церкви у приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжково-журнальну виставку: «Освіта й виховання у пастирських посланнях митрополита Андрея Шептицького» (експонується з 23...

Переглядів: 560 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook