Період публікації:

від

до

Категорія:

Делегація із Львівщини представила область на VI Конгресі Ініціатив Східної Європи у Любліні (фото)

Опубліковано: Четвер, 28 вересня 2017 

min
max

25-26 вересня в місті Люблін відбувся VI Конгрес Ініціатив Східної Європи. Участь у Конгресі взяла делегація Львівської облдержадміністрації в складі директора департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Поліни Лі та директора департаменту освіти і науки Любомири Мандзій.

За декілька останніх років Конгрес став важливим місцем обміну думками між українськими, польськими та європейськими політиками, а також дискусійним майданчиком для провідних експертів в галузях соціально-економічного розвитку, проведенні реформ та вдосконаленні механізму здійснення зовнішньої політики держав Східного Партнерства.

Цьогорічний Конгрес охоплював питання, що стосуються місцевої демократії, науки та освіти, мобільності і моделі примирення. Учасники події мали можливість ознайомитися з сучасними методиками туристичної промоції міст та регіонів, сприянням розвитку підприємництва серед молоді, комерціалізацією науки та місцевою моделлю освіти. Метою Конгресу Ініціатив Східної Європи є спонукання до ефективного і тривалого транснаціонального співробітництва, зміцнення співпраці з метою розвитку, інтеграція спільнот та активізація діалогу між органами місцевої та регіональної влади.

Однією із ключових тем серед панельних дискусій була тема реформи децентралізації в Україні. Зокрема, елементи підтримки цієї реформи та можливість використовування європейських фондів для місцевого розвитку і підвищення ефективності управління. Під час Конгресу учасники дискутували про ефективність управління, підтримку процесів децентралізації, досвід побудови місцевої демократії і створення мереж міжнародного співробітництва на місцевому рівні, оцінено підтримку Європейського Союзу, надану через програми транскордонного співробітництва.

Також серед питань для обговорень були, зокрема, пов'язані із наукою і освітою в Центральній і Східній Європі, з акцентом на: реформу загальної і вищої освіти в країнах регіону, міжнародне співробітництво в області науки і освіти, розповсюдження інноваційних проектів і дослідницьких програм транскордонного характеру, роль формальної і неформальної освіти в політичній і економічній трансформації, а також соціальні зміни в Східній Європі.

Серед учасників Конгресу були депутат Європарламенту, прем'єр-міністр Республіки Польща 1997-2001 рр., Президент Європарламенту, 2009-2012 рр Єжи Бузек, голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Славомір Новак, Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло та багато інших українських, польських та європейських політиків та науковців.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині стартував V Всеукраїнський педагогічний конгрес На Львівщині стартував V Всеукраїнський педагогічний конгрес Опубліковано: Вівторок, 01 жовтня 2019 Сьогодні, 1 жовтня, в Національному університеті «Львівська політехніка» стартував V Всеукраїнський педагогічний конгрес «Якість освіти в Україні – основа і результат докорінних змін в освітній системі». Участь у заході взяв заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Собко. У...

Переглядів: 487 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Студентів та старшокласників запрошують до участі в Конгресі «Захист навколишнього середовища» Студентів та старшокласників запрошують до участі в Конгресі «Захист навколишнього середовища» Опубліковано: Четвер, 17 травня 2018 22-23 травня відбудеться 5-ий міжнародний молодіжний Конгрес «Захист навколишнього середовища. Збалансоване природокористування» (м. Львів). Захід організовується Львівською обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги спільно з Інститутом сталого розвитку ім. В. Чорновола, Львівською обласною...

Переглядів: 1513 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook