Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові запрацював центр інноваційних будівельно-реставраційних і деревообробних технологій (фото)

Опубліковано: Середа, 04 жовтня 2017 

min
max

Сьогодні, 4 жовтня, на базі Державного навчального закладу «Львівське вище професійне художнє училище» відбулося урочисте відкриття Міжрегіонального навчально-практичного центру інноваційних будівельно-реставраційних і деревообробних технологій.

Директор навчального закладу Катерина Криворучко подякувала присутнім за підтримку та співпрацю у створенні Центру. Під час презентації Катерина Володимирівна показала передумови створення Центру, який стане підготовкою фахівців будівельно-реставраційного та деревообробного напрямку європейського рівня і дасть можливість професійно здійснювати реставрацію архітектурних будівель Львова його випускниками.

Головний спеціаліст департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Марія Саврук від імені директора департаменту Любомири Мандзій подякувала за плідну працю всього колективу і відзначила грамотами директора училища Катерину Криворучко і майстра виробничого навчання малярів Василя Литвина.

Директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області Володимир Бобко відзначив, що відкриття Центру є важливим кроком у напрямі модернізації професійної освіти регіону і України, наслідком якого стане підготовка фахівців, більш адаптованих до сучасних вимог. Державна підтримка, матеріально технічна база закладу, творчий колектив, якісне навчання дасть належний рівень фахового зростання учнів і добрих працівників для реставраційних робіт. Також він висловив подяку і вручив грамоту викладачу спецдисциплін будівельного відділення Марії Тимків та директору закладу Катерині Криворучко.

Юрген Марк Лємбке, керівник проекту GIZ Німецького товариства з технічного співробітництва «Муніципальний розвиток та відновлення старої частини міста Львова», зазначив, що створення подібного центру відкриває нові можливості для формування і розвитку професійної компетентності фахівців, дає право підвищити їхню кваліфікацію й конкурентоспроможність на ринку праці та підтвердив готовність підтримувати ініціативи для збереження архітектурних пам’яток нашого міста.

Директор ЛННЦ ПТО, кандидат педагогічних наук Копильчак М.П. висловив щирі побажання з нагоди відкриття Центру всім працівникам училища та окрему подяку учням та майстрам виробничого навчання столярів за якісно відреставровані двері у Львівському науково-практичному центрі інституту педагогіки і психології профосвіти ім. М. Драгоманова.

Директор фонду Е. Шьока Баден-Баден (Німеччина), Президент фонду підтримки будівельної галузі (м. Київ) Петер Мьоллер підкреслив важливість не лише ділових, але й дружніх стосунків, вміння знаходити компроміс для якісного навчання учнів, які мають достатній рівень професійної підготовки, спроможні швидко оволодівати новими технологіями, орієнтуватися у виробництві, що динамічно змінюється, готові до постійного вдосконалення знань, умінь та навичок, а отже, конкурентоспроможні на сучасному ринку праці. Також висловив подяку директору закладу та керівнику столярного проекту Фонду Е. Шьока Х. Юнггансу за плідну співпрацю і надію на її продовження.

Керівник столярного проекту Фонду Е. Шьока Х. Юнгганс подякував за співпрацю у рамках столярного проекту, пригадав з чого все розпочиналось, які були труднощі на першому етапі (реформування виробничої та соціальної інфраструктури), які призвели до кардинальних змін у формах і якості навчання, досягнуті результати і плани на подальшу співпрацю. Ключовим стратегічним пріоритетом діяльності стає забезпечення сприятливих передумов для підвищення стабільності і сталого розвитку фахівців у деревообробній справі. Наголосив на важливості використання результатів набутого під час проекту досвіду і мультиплікації на інші заклади ПТНЗ України.

Головний менеджер фірми «Капарол» Дмитро Мусієвський висловив сподівання, що професійна підготовка на базі Центру дасть можливість майбутнім фахівцям добре опанувати нові виробничі технології і застосувати їх при реставрації історичних архітектурних споруд.

Також у рамках відкриття Центру відбулась учнівська конференція «Столярна справа в давнину і сьогодні» під керівництвом викладача спецдисциплін будівельного відділення Марії Тимків та учнів столярних груп. За допомогою презентацій учні мали можливість порівняти як змінювались інструменти, вироби і технологія виконання столярних робіт.

На завершення викладач спецдисциплін малярної справи Габа Л.В. та майстри виробничого навчання малярів Литвин В.З., Ковальчин М.М. провели майстер-клас «Нанесення венеційської штукатурки» для реставраційно-малярних груп.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині відкрили новий Навчально-практичний центр (фото) На Львівщині відкрили новий Навчально-практичний центр (фото) Опубліковано: П`ятниця, 01 грудня 2017 фіУ п'ятницю, 1 грудня, на базі Державного навчального закладу «Вище професійне училище № 34» м. Стрия відкрили новий Навчально-практичний центр з підготовки робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування». Участь у відкритті взяли: заступник директора - начальник управління...

Переглядів: 883 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

У Ставропігійському училищі відкрили навчально-практичний центр VIDARON (фото) У Ставропігійському училищі відкрили навчально-практичний центр VIDARON (фото) Опубліковано: Середа, 31 травня 2017 Сьогодні, 31 травня, на базі ДНЗ «Ставропігійське вище професійне училище м. Львова» відбулося урочисте відкриття навчально-виробничої майстерні з опорядження деревини лакофарбовою продукцією VIDARON. Нова майстерня є структурним підрозділом навчально-практичного центру «Ṥnieẑka», що відкрито у навчальному...

Переглядів: 740 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook