Період публікації:

від

до

Категорія:

Університети Львівщини співпрацюватимуть з Університетом в Брно: підсумки зустрічі (фото)

Опубліковано: Четвер, 12 жовтня 2017 

min
max

У середу, 11 жовтня, делегація Львівської області на чолі із очільником Львівської ОДА Олегом Синюткою під час робочого візиту в місті Брно Південно-Моравського краю Чеської Республіки відвідали університет імені Масарика.

Вищий навчальний заклад співпрацює із львівськими університетами, а також, за словами проректора, має намір налагоджувати співпрацю із іншими навчальними закладами Львівщини.

В університеті Масарика студенти навчаються на українському відділенні, яке відкрито з 1993 року. На бакалавраті і магістратурі Університету вивчають українську мову. Загалом в інституті славіністики діють 17 спеціалізацій з вивчення мов.

Сторони наголосили, що в Університеті Масарика і надалі вивчатимуть українську на високому рівні, адже зв’язки між країнами розвиваються, а відтак розшириться і сфера застосування.

Під час візиту сторони підтримали пропозицію про налагодження співпраці між кафедрами Франкового університету у Львові та університету Масарика в Брно. Раніше уже відбувались програми обміну між цими навчальними закладами. Загалом університет у Брно має 4 угоди з університетами України.

Окрім того, голова Львівської ОДА Олег Синютка передав університету 70 україномовних книг.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Дрогобицький ліцей підписав угоду про співпрацю з Львівським національним університетом ім. І. Франка Дрогобицький ліцей підписав угоду про співпрацю з Львівським національним університетом ім. І. Франка Опубліковано: Понеділок, 04 листопада 2019 30 жовтня делегація учителів та учнів Дрогобицького ліцею відвідали Львівський національний університет ім. Івана Франка. Тут відбулася зустріч із керівництвом вишу. У ході зустрічі Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник...

Переглядів: 885 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Відбулося засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. Відбулося засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. Опубліковано: П`ятниця, 24 травня 2019 На базі Екологічного коледжу Львівського національного аграрного університету відбулось засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Львівської області. На засіданні були присутні представники з навчальних закладів Львівщини. Участь у методичному об’єднанні...

Переглядів: 761 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook