Період публікації:

від

до

Категорія:

Майбутні офіцери проводять уроки мужності для львівських школярів (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 13 жовтня 2017 

min
max

Напередодні Дня захисника України курсанти Національної академії сухопутних військ завітали до середніх навчальних закладів міста Львова, де провели зі школярами «уроки мужності».

До слова, всі ці юнаки мають бойовий досвід, отриманий ними під час виконання завдань у районах проведення АТО на території Донецької та Луганської областей. Спілкуючись із молоддю, майбутні офіцери розповіли про власний бойовий шлях, особливості та переваги служби у війську, а також про навчання у Національній академії сухопутних військ.

В свою чергу, юнаки та дівчата також проявляли неабияку зацікавленість військовою справою. Вони ставили військовослужбовцям різноманітні запитання щодо особливостей виконання українськими воїнами завдань у зоні АТО, про озброєння та забезпечення, вимоги до кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах тощо.

Вихованець Академії сержант Микола Христюк вже не вперше бере участь у подібних заходах і переконаний у їхній винятковій необхідності для виховання молодого покоління у дусі патріотизму та шани до Українського війська.

«Ці хлопці та дівчата – наше майбутнє. З ними треба якомога частіше зустрічатись та говорити про те, що зараз найбільше хвилює українське суспільство, а саме – про захист Батьківщини, - розповів він. - Наша мета – не стати для них прикладом для наслідування чи виглядати в їхніх очах якимись захмарними героями. Ми хочемо, щоб вони зрозуміли, що ми такі ж самі, майже однакові. Принаймні, ціль у нас точно єдина. І кожен з цих молодих українців також може і повинен захищати нашу рідну землю. Вірю, що багато хто з них вже у найближчому майбутньому, наприклад, зголоситься стати курсантом нашої Академії».

Загалом за три дні курсанти Національної академії сухопутних військ відвідали понад сотню львівських шкіл та інших освітніх установ. Варто додати, що такі акції проводяться не лише напередодні Дня захисника України. Щоб охопити якомога більшу аудиторію молоді, керівництво вишу організовує такі візити впродовж цілого року.

Матеріал підготував підполковник Антон Миронович, медіа-група Національної академії СВ

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Для підлітків стартувала науково-підприємницька програма, в якій можна втілити власний проєкт Для підлітків стартувала науково-підприємницька програма, в якій можна втілити власний проєкт Опубліковано: Понеділок, 24 лютого 2020 Українські школярі 13-17 років можуть долучитися до безкоштовної науково-підприємницької програми для підлітків. У програмі учням створять умови для реалізації їхніх проектів, пов’язаних з наукою. Робота буде побудована в групах разом із менторами. Також підлітків знайомитимуть з вченими й представниками...

Переглядів: 688 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Школярі та студенти можуть допомогти звільнити планету від сміття, долучившись до Міжнародного дня чистих берегів Школярі та студенти можуть допомогти звільнити планету від сміття, долучившись до Міжнародного дня чистих берегів Опубліковано: Четвер, 19 вересня 2019 Чи знаєте ви, що за нинішніх темпів засмічення річок, морів та океанів до 2050 року в них буде більше пластику, аніж риби? Щоб запобігти цьому, в треті вихідні вересня (цьогоріч – 21 вересня) мільйони волонтерів у всьому світі (понад 150 країн) долучаються до глобального прибирання. Учнів та студентів...

Переглядів: 904 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook