Період публікації:

від

до

Категорія:

Вступ-2018: реєструвати електронні кабінети можна буде з 2 липня, а подавати заяви – з 12 липня

Опубліковано: Четвер, 19 жовтня 2017 

min
max

2018 року реєстрація електронних кабінетів вступників на основі повної загальної середньої освіти розпочнеться 2 липня і триватиме до 25 липня. Про це повідомив директор департаменту вищої освіти Олег Шаров під час презентації Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2018 році у середу, 18 жовтня 2017 року, в МОН.

Прийом заяв та документів розпочнеться 12 липня. Ті, хто вступатиме до вишів на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, зможуть подати заяви до 20 липня. Для тих же абітурієнтів, які вступатимуть лише на основі сертифікатів ЗНО, подання заяв буде відкрито до 26 липня.

«На 2018 рік ми дещо розширили терміни проведення творчих конкурсів – вони проходитимуть у кілька сесій з 14 до 26 липня. Вступні іспити відбудуться з 21 до 26 липня, а співбесіди триватимуть з 21 до 23 липня включно», - зазначив Олег Шаров.

Він додав, що наступного року в окремих випадках з’явиться нова форма вступного випробування – творчі заліки, які ВНЗ можуть проводити вже з 1 лютого 2018 року й до 26 липня. Творчі заліки запровадять замість творчих конкурсів на деякі педагогічні спеціальності, журналістику та окремі спеціалізації дизайну. Це буде етап доконкурсного відбору, під час якого абітурієнти заздалегідь отримають можливість підтвердити свої творчі здібності. За його підсумками вступники зможуть взяти участь у конкурсі до різних вишів на основі ЗНО.

Дізнатися, хто пройшов на бюджет, вступники зможуть 1 серпня – цього дня оприлюднять рейтинговий список із зазначенням рекомендованих до зарахування. На місця державного та регіонального замовлення зарахування відбудеться 7 серпня, а за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше 30 вересня.

Джерело: офіційний сайт МОН

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Скільки бюджетних місць виділено на кожну спеціальність та виш – МОН оприлюднило розподіл держзамовлення Скільки бюджетних місць виділено на кожну спеціальність та виш – МОН оприлюднило розподіл держзамовлення Опубліковано: Понеділок, 16 липня 2018 На сайті МОН розміщено розподіл місць державного замовлення для вишів, що знаходяться в сфері управління Міністерства освіти і науки. Його можна переглянути в розділі «Вступна кампанія 2018». Зокрема, там є інформація про обсяги для широкого конкурсу, на фіксовані місця держзамовлення на бакалаврів,...

Переглядів: 789 Коментарів: 0

Вища освіта

Зарахування до закладів профосвіти триватиме до 1 вересня, але графік прийому документів заклади визначають самостійно – роз'яснення МОН Зарахування до закладів профосвіти триватиме до 1 вересня, але графік прийому документів заклади визначають самостійно – роз'яснення МОН Опубліковано: Понеділок, 16 липня 2018 Наразі в Україні триває вступна кампанія не тільки до вишів, а й до закладів професійної освіти. Загалом вона проходить до 1 вересня, однак заклади ПТО самостійно визначають конкретні терміни прийому вступників. Про це розповіла генеральний директор директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік 13 липня...

Переглядів: 815 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook