Період публікації:

від

до

Категорія:

Освітяни Яворівщини здійснили пізнавальну екскурсію на Прикарпаття

Опубліковано: П`ятниця, 20 жовтня 2017 

min
max

Багата і прекрасна галицька земля. Споріднені і ми з нею. Ось 15-16 жовтня 2017 року делегація освітян нашого району за сприянням голови Яворівського профспілкового комітету Ярослави Кобиці та завідувачки методичного кабінету Ольги Фірчук, провели 2-денну екскурсію Івано-Франківськ – Яремче – Буковель, де відчули мелодійний  шелест гірських річок, тепло гуцульських хат, приємну прохолоду осінніх  вечорів, жаркий запах бабиного літа.

Рогатин – одне з найбільш затишних і цікавих міст України. Саме тут, де у центрі міста, височить пам’ятник Насті Лісовській Роксолані, ми зупинились. На центральній площі міста височіє Миколаївський костел  (ХV-XVII ст.), що поєднав у собі риси готики й ренесансу.  Про його оборонний характер нагадують бійниці на високій дзвіниці; трохи далі знаходиться церква Різдва Богородиці (ХІV-XV ст.), яка під час татарських набігів перетворювалася на невелику фортецю, дотепер збереглися мури з крихітною вежею–входом.

А далі місто Станіславів, яке у 1962 році було перейменовано на Івано-Франківськ. Поселення в межиріччі Бистриці-Надвірнянської й Бистриці-Солотвинської заснував польський гетьман Станіслав Потоцький, назвавши його на свою честь Станіславовом.

Нас вразив надзвичайно красивий центр міста, де збереглися багато цікавих громадських і культових споруд, зокрема міська ратуша (1699), висота якої сягає 49,5 м., костел Пресвятої Діви Марії (1672-1703 рр), Кафедральний Воскресенський собор Української греко-католицької церкви.

Відпустовий Марійський центр біля Тисмениці в с.Погоня справив на нас велике враження. Це місце очищення, святості, духовної гармонії з Богом.

Другого дня ми відвідали гірськолижний курорт «Буковель», здійснили  підйом  канатно-крісельною дорогою, огляд панорами Карпат.  Відпочинок на Буковелі,  враження від нього надовго залишаться у педагогів.

Яремче – один із поетичних куточків Карпат. Не має значення, в яку пору року потрапити – воно прекрасне завжди.

Водоспад Прибій, що народжується в горах, де закінчується ліс і відкривається простір полонин, освіжав нас своїми бризгами холодної, кришталево-чистої води.

Пізнай свій край, себе, свій рід,

свій нарід, свою землю –

і ти побачиш свій шлях у життя.

                                                                                                  Григорій Сковорода

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook