Період публікації:

від

до

Категорія:

Тиждень патріотизму у Гумниській ЗОШ І-ІІ ступенів

Опубліковано: Понеділок, 23 жовтня 2017 

min
max

З метою виховання в учнів патріотичних почуттів, вшанування мужності та героїзму захисників України в Гумниській ЗОШ І-ІІ ступенів Буського району було організовано тиждень патріотизму.

 Класний керівник Бойко Ольга Володимирівна залучила учнів початкової школи до участі у козацьких забавах «Козацькому роду нема переводу». Учительрозповіла дітям про історію вшанування святої Покрови, видатних історичних постатей – борців за волю держави. А згодом команди «Червона калина» та «Золота булава» змагалися між собою. Учасники брали участь у «переправі через річку», стрибали у мішках, готували крупу для каші, перетягували канат та змагалися у конкурсі «Сильна рука». Завзяття, активність та кмітливість дали змогу «Червоній калині» святкувати перемогу. Усі учасники дійства були нагороджені грамотами та солодкими призами.

Класний керівник 5,6 класів Короляк Лідія Андріївна провела з дітьми годину спілкування  «Козацька держава –  наша гордість і слава», під час якоїрозповіла вихованцям про історію виникнення козацтва, побут, звичаї та розваги хоробрих захисників українських земель. Учні виголошували повідомлення про Б.Хмельницького, І.Мазепу, М.Кривоноса та І.Богуна, наголосивши на їхній ролі в історії України.П’ятикласники відвідали воїнів УПА Вороновського Ярослава та Даниліва Василя, привітавши їх із Днем захисника України.

Дев’ятикласники взяли участь у виховній годині «Від козаків до кіборгів», яку підготувала керівник Іванів Богдана Володимирівна. Сторінку за сторінкою гортали школярі історію України. Усіх зворушила розповідь про героїзм та хоробрість сучасних захисників незалежності нашої держави на Сході та участь наших односельчан в АТО.

        Учні 7, 9 класів під керівництвом Батюк Оксани Миколаївни стали учасниками святкового дійства у селі Гумниська – посвячення символічної могили борцям за волю України. Школярі в поетичній формі розповіли про козацьку добу, українських січових стрільців, воїнів УПА та учасників АТО. Легкий вітер розносив у всі куточки села мелодії пісень «Їхав стрілець на війноньку», «Це моя Україна»,«Хай живе вільна Україна».Душевний трепет передала в композиції «Білі лебеді» солістка Артемович Олександра, а Босак Марія та Іванів Юлія завзято виконали «Нам потрібне мирне небо». Під завісу урочистостей громада виконала «Молитву за Україну».

 

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook