Період публікації:

від

до

Категорія:

Уже сьогодні роботодавці можуть відносити витрати на підготовку учнів ПТНЗ на виробництві на валові видатки, - Лілія Гриневич (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 27 жовтня 2017 

min
max

Українське законодавство вже містить стимули для роботодавців, аби вони брали участь у підготовці учнів професійних закладів – витрати на ці цілі можна відносити на валові видатки. Відповідну заяву зробила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час виступу на Міжнародному економічному форумі у Львові 26 жовтня 2017 року.

Міністр, зокрема, розповіла, що нині еталонний зразок професійної освіти є в Німеччині.

«Німеччина має дуже потужну професійну освіту, наприклад, там 60 % навчального часу студенти проходять на виробництві. Я багато зустрічалася з німецькими експертами з профосвіти, щоб зрозуміти секрет – як вони заохочують роботодавців так активно брати участь у навчанні, які стимули існують. І знаєте – жодних стимулів, лише соціальна відповідальність. Але ми розуміємо, що в нашій реальності це не працює», - зауважила Лілія Гриневич.

Вона зазначила, що МОН розробив усі документи, які було необхідно прийняти, аби видатки на навчання зараховувалися як валові видатки – це дає можливість зекономити певні кошти за рахунок податків.

«Однак Мінфін завернув нам це з обґрунтуванням, що так уже можна робити в межах чинного законодавства», - пояснила Міністр.

Зараз розробляється пояснення для роботодавців, як цей механізм можна використовувати.

Джерело: офіційний сайт МОН

Немає коментарів

Схожі статті:

На засіданні в межах Економічного форуму порушили питання реформування професійно-технічної освіти (фото) На засіданні в межах Економічного форуму порушили питання реформування професійно-технічної освіти (фото) Опубліковано: П`ятниця, 27 жовтня 2017 У четвер, 26 жовтня, під час візиту на Львівщину Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич долучилася до XVІI Міжнародного економічного форуму. Зокрема, Міністр взяла участь у четвертому пленарному засіданні «Нові підходи Львівщини у формуванні професійно-технічної кузні кадрів». У межах дискусії...

Переглядів: 529 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Кабмін передав функції управління професійно-технічними навчальними закладами облдержадміністраціям: Лілія Гриневич під час візиту на Львівщину (фото) Кабмін передав функції управління професійно-технічними навчальними закладами облдержадміністраціям: Лілія Гриневич під час візиту на Львівщину (фото) Опубліковано: Четвер, 26 жовтня 2017 Уряд передав окремі функції з управління державними професійно-технічними навчальними закладами, що підпорядковані МОН, обласним держадміністраціям. Про це сьогодні, 26 жовтня, повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час Міжнародної конференції «Регіональне управління політикою та...

Переглядів: 932 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook