Період публікації:

від

до

Категорія:

Щодо залучення навчальних закладів до інноваційної освітньої діяльності всеукраїнського рівня в рамках медико-педагогічного проекту «Гармонія інтелекту та здоров’я»

Опубліковано: Вівторок, 31 жовтня 2017 

min
max

В рамках інноваційної освітньої діяльності за проектом створено ефективні універсальні практичні моделі гармонізувального особистісно-орієнтованого безстресового і корекційно-оздоровчого навчання дітей (незалежно від стану їхнього здоров’я, рівня інтелекту, організації мозкової діяльності), які легко зможе відтворити в своїй діяльності кожен вчитель без необхідності спеціальної підготовки. Музикотерапевтична педагогіка «ПіснеЗнайка», яка є основою проекту, дуже подобається дітям і педагогам, вона допомагає їм легко адаптуватися до оновлених програм МОНУ, поліпшити успішність та зберегти здоров’я.

Уже сьогодні інноваційні моделі гармонізуючої освіти, започатковані в рамках медико-педагогічного проекту «Гармонія інтелекту та здоров’я», є практичним втіленням ключових концептуальних засад Нової української школи, представлених МОН України в 2016 році лише теоретично і запланованих до апробації в навчальних закладах України тільки у 2018-2019 навчальному році.

Гармонізуюча освіта дає можливість гармонійно розвивати дітей, уникати наболілих педагогічних, медичних і соціальних проблем, зокрема, труднощів у навчанні, небажання дітей вчитися, погіршення стану їхнього здоров’я в процесі навчання, надмірного захоплення ґаджетами (особливо у дітей до 13 років), руйнівного впливу хронічного стресу (дистресу), «шкільного неврозу», депресії, що викликають шкільну дезадаптацію: порушення розумової діяльності, поведінки, фізичного й психічного здоров’я, неуспішність, втрату інтересу до навчання, цифрову та інші види залежностей, а також емоційне вигорання педагогів.

Через ситуацію небажання дітей вчитися сьогодні б’є на сполох МОН України, яке намагається вирішити цю складну медико-педагогічну проблему лише педагогічними засобами відповідно до концептуальних засад Нової української школи.

Навчальні заклади можуть долучатися до інноваційної гармонізуючої освіти, успішно використовувати:

У рамках проекту «Гармонія інтелекту та здоров’я» педагоги-новатори створили майстер-класи, тренінги.

Для полегшення сприйняття навчального матеріалу складніші знання подані у вигляді оригінальних навчальних пісень, музичних навчальних фільмів, створених на основі патенту на винахід і записаних на СD, DVD. З їхньою допомогою діти без напруження засвоюють знання в унікальному психофізіологічно інтегрованому рівнопівкульному і багатосенсорному режимі, зокрема:

При цьому відбувається профілактика і корекція проявів дислексії, дисграфії, дискалькулії.

Упорядкування і контроль знань відбувається за допомогою інтегрованих навчальних посібників (робочих зошитів, енциклопедій). Знання в них подані цілісно в творчій формі відповідно до особливостей розвитку молодших школярів. Кожен учень зможе успішно засвоїти знання в комфортному режимі, а педагоги і батьки матимуть змогу спостерігати динаміку розвитку дитини.

Справжньою знахідкою для вчителів перших класів є навчально-методичний комплект «Всесвіт» (орієнтовні моделі уроків з мультимедійним супроводом з предметів «Природознавство», «Українська мова») та навчальний комплект «Чарівний світ чисел» (інтегрований навчальний посібник, 2 ДВД). З ними учні та вчителі зможуть легко адаптуватись до оновлених навчальних програм, зберегти здоров’я, гармонізувати стосунки.

З «ПіснеЗнайкою» легко розвивати дітей дошкільного віку, повноцінно готувати їх до шкільного навчання, уникаючи перевантаження незрілої лівої півкулі.

Педагогам і батькам учнів буде цікаво познайомитися з матеріалами заочних тематичних вебінарів та стати членами групи Гармонізуюча освіта у фейсбуці.

Навчальні заклади можуть стати інноваційними центрами гармонізуючої освіти, а педагоги і керівники отримати сертифікати про інноваційну освітню діяльність, спрямовану на гармонізацію дітей і дорослих.

Детальнішу інформацію можна знайти на сайті: www.гармонізуюча-освіта.org.

Замовити навчальні посібники можна за телефоном: (044) 599-58-32, або через електронну пошту pzinfo@ukr.net.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook