Період публікації:

від

до

Категорія:

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму

Опубліковано: Четвер, 02 листопада 2017 

min
max

В рамках низки науково-освітніх проектів Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького пропонує відвідати наступні заходи у листопаді 2017 року:

  • 14.09.17 – 26.11.17«О. Кульчицька. Народний одяг західних областей України. Акварелі (із фондової збірки НМЛ)». На виставці представлено 49 акварелей з циклу «Народний одяг Західних областей України» та 3 олійних твори, зокрема «Урочисте свято» (1913, Домажир), «Гуцулка Параня» (1942) та «Народне мистецтво» (1943). Ця виставка фактично є першою спробою за довгий час цілісно показати працю О. Кульчицької у ділянці етнографії, а саме її документальні малюнки, що фіксує зразки народної ноші різних етнографічних регіонів Західної України. Остання виставка, де широко експонувалися ці акварелі, відбулася у 1953 р. у залах Етнографічного музею у Львові. Наступним етапом популяризації збірки творів О. Кульчицької із зображенням народного вбрання західних областей України стане видання альбому-каталогу, де буде повністю показано усю збірку згаданих творів (акварелі, рисунки, лінорити).
  • 06.10.17 – 05.11.17Виставка живопису Володимира Лободи «За зорею йдучи…». Виставка презентує доробок знаного українського живописця, графіка, скульптора, поета, одного із найяскравіших представників українського андеграунду 1960-х - 1980-х рр. Володимира Вікторовича Лободи (1943 р.н.). Уродженець м. Дніпропетровська (тепер – м. Дніпро), випускник Київського художнього та Дніпропетровського будівельного інститутів, митець живе і працює у Львові (від 1981 р.) й позиціонує себе як невід’ємна складова культурного простору Галицької столиці. Втім, не пориває духовного і творчого зв’язку із Отчим краєм. Виставка розгорне малярські пошуки митця останніх років у широкому жанрово-тематичному діапазоні.
  • 02 – 21.11.17Виставка кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Експозиція підсумкової виставки задемонструє результати творчих пошуків та експериментів молодого покоління митців в сфері сакрального мистецтва та засвідчить про присутність не лише традиційних, а й інноваційних практик. Вони дозволяють поєднати хрестоматійні, вивірені часом канонічні форми і вирішення із сучасними ідейно-світоглядними та художньо-стилістичними трансформаціями.
  • 10.11.17 – 06.12.17«Перші 100 років Театру Заньковецької». У вересні цьогоріч Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької відкрив свій 100-ий театральний сезон. Свій ювілей Заньківчани відзначають розгорненою програмою заходів, до якої увійшли не лише вистави, у т.ч. прем’єри, на кількох театральних сценах та у різних закладах культури Львова, а й презентація видання першого тому «Книги з історії Театру ім. Марії Заньковецької», випуск монети Національного Банку та спецпогашення марки «Укрпошти», а також виставки. У НМЛ буде розгорнуто фотодокументальну та мистецьку виставку до історії театру, його видатних особистостей та знакових постановок, що увійшли до української театральної класики.
  • 20-ті числа 11.17 – 31.12.17Алла Горська. «Живопис. Графіка». Експозиція, розгорнена в Історичному комплексі НМЛ ім. Андрея Шептицького (вул. М. Драгоманова, 42) представить ретроспективу творчості видатної української художниці-шістдесятниці і діячки правозахисного руху 1960-х рр. Широко відома в Україні та світі опозиційна громадсько-політична діяльність А. Горської та її трагічна смерть, приписувана КДБ, значною мірою залишили поза суспільною увагою її мистецький доробок, який представлений десятками монументальних та живописних творів, великою кількістю графічних робіт, ескізів. Творчість митця ґрунтувалась на традиціях київської академічної школи, народному мистецтві, українському авангарді 1920-х, бойчукізмі, глибокому знанні світових мистецьких напрямів. Авторка численних художніх творів: «Автопортрет з сином» (1960), «Портрет батька» (1960), «Абетка» (1960), «Біля річки» (1962-1963), «Портрет В. Симоненка» (1963) та ін. Твори художниці знаходяться у Національному художньому музеї у Києві, Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького, Центральному державному архіві-музеї літератури і мистецтва, Музеї шістдесятництва та ін.

Окрім того, в рамках низки науково-освітніх проектів НМЛ, а саме: «Школа і музей – працюємо разом», «Церковно-календарний рік в НМЛ (на прикладі пам’яток українського мистецтва з фондів НМЛ)», «Канікули в НМЛ: нове життя давніх традицій» – систематично проводитимуться тематичні заняття в експозиції музею, майстер-класи, читатимуться лекції за широким спектром тематики (за замовленням).

Немає коментарів

Схожі статті:

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Опубліковано: Четвер, 19 грудня 2019 В рамках низки науково-освітніх проєктів Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького пропонує відвідати наступні заходи: 13 грудня – 23 лютого – «Корнило Устиянович: художник українського відродження в Галичині» (до 180-річчя від дня народження). В рамках науково-освітніх програм...

Переглядів: 956 Коментарів: 0

Виховання

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на мистецьку програму Опубліковано: П`ятниця, 06 грудня 2019 В рамках низки науково-освітніх проєктів Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького пропонує відвідати наступні заходи: 8 листопада – 8 грудня – виставка Романа Романишина. Перехрестя. 13 грудня – 20 лютого – «Корнило Устиянович: художник українського відродження в Галичині» (до 180-річчя...

Переглядів: 1101 Коментарів: 0

Виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook