Період публікації:

від

до

Категорія:

Американські військові влаштували для львівських дітей свято (фото)

Опубліковано: Четвер, 02 листопада 2017 

min
max

Десятки конкурсів і чимала кількість смачних призів – так проходило осіннє свято, організоване американськими військовими для понад півтори сотні українських дітей, чиї батьки проходять службу у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ.

Хлопці та дівчата боролись за звання найспритніших у кидках м’яча до баскетбольного кошика, змаганнях з імпровізованого боулінга, влучності стрільби із дитячої зброї по мішеням, різноманітних естафетах та інших конкурсах. Варто зазначити, що українській малечі ідея закордонних військових прийшлася до вподоби.

«Найбільше сподобалось, що тут є багато військових ігор, - ділиться враженнями син українського військовослужбовця Роман. - І у кожному з них можна спробувати свої сили. Я отримав приз за влучну стрільбу з дитячого автомата по мішенях та у грі в боулінг».

Донька офіцера Ірина теж задоволена: «Мені дуже сподобалися ігри і тут дуже весело, - каже вона. - Але найбільше мені до вподоби те, що мені на обличчі намалювали маску сніжинки».

З ідеєю влаштувати це свято, за словами начальника прес-служби міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ капітана Віталія Ілика, до нього звернулася його американська колега Кайла Крістофер.

«Керівництво Центру охоче підтримало цю пропозицію, оскільки співпраця із американськими військовими триває, вона пройшла випробування часом. Їх внесок як в інфраструктуру Центру, так і в розвиток нашого регіону дуже вагомий, - розповідає офіцер. - Свято для дітей – це спосіб не лише ближче познайомитися дітям між собою, але й наблизити елементи культури. Адже воно сприятиме подальшому діалогу, без нього неможливо, на мою думку, виходити на інший, більш високий рівень спілкування й співпраці».

До організації та безпосереднього проведення свята було задіяно чимало військовослужбовців американського компоненту JMTG-U. Всі вони охоче допомагали малечі в конкурсах, нагороджуючи кожного, не залежно від результату, солодким смаколиком. Цікаво також, що українські діти завдяки ігровій формі спілкування із дорослими не відчували жодних проблем через мовний бар’єр.

«Ці діти вже фактично нової формації, - каже капітан Віталій Ілик. - Вони з самого малку сприймають інформацію різними мовами, мають можливість спілкуватися у соціальних мережах, зокрема, й з ровесниками з інших країн. Зрештою, гра – це така річ, яка не потребує особливого перекладу».

За матеріалами медіа-групи Національної академії СВ

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Ярмарок "Миколай про Тебе не забуде" на базі Мостиського ЗЗСО №2 I-III ступенів (Мостиська ОТГ) Ярмарок "Миколай про Тебе не забуде" на базі Мостиського ЗЗСО №2 I-III ступенів (Мостиська ОТГ) Опубліковано: Понеділок, 18 грудня 2017 18 грудня 2017 року на базі Мостиського закладу загальної середньої освіти №2 I-III ступенів ( керівник: Пшоняк Петро Петрович) проведено ярмарок "Миколай про Тебе не забуде". Благочинний захід організовано школярами та батьками. Яких тільки ласощів на прилавках не було-це і пампушки, тістечка, солодощі,...

Переглядів: 861 Коментарів: 0

Відділи освіти

Ідея для творчості: як діти прикрашали пряники для матусь. Ідея для творчості: як діти прикрашали пряники для матусь. Ідея для творчості: як діти прикрашали пряники для матусь. Ідея для творчості: як діти прикрашали пряники для матусь. Опубліковано: Вівторок, 30 травня 2017 Насправді ці солодощі мають дуже давню історію. Перші коржики із житнього борошна з медом знаходили ще в давньому Єгипті. Звісно, ті «пряники» мали зовсім інший вигляд. А пряники, до яких ми всі звикли, почали виробляти в XI столітті, коли купці стали привозити зі Сходу східні прянощі. Цікаво, що перші...

Переглядів: 571 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook