Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині стартує XVІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Опубліковано: Понеділок, 06 листопада 2017 

min
max

9 листопада, у День української писемності та мови, розпочинається XVІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, урочисте відкриття якого цьогоріч відбудеться у м. Хмельницькому.

Урочистості з цієї нагоди пройдуть і на батьківщині засновника конкурсу, відомого українського мецената Петра Яцика – в смт Верхнє Синьовидне Сколівського району.

Відтак, о 12:00 год. біля місцевої школи відбудеться урочисте віче, а о 13:30 в актовій залі Народного дому «Бескид» м. Сколе – святковий концерт «Солов’їна, барвінкова українська рідна мова!», приурочений до Дня української писемності та мови та з нагоди відкриття XVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Довідково:

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика – конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу, підвищення рівня мовної освіти й культури, удосконалення навиків майстерного володіння словом.

Перший Міжнародний конкурс знавців української мови було проведено у 2000 році. За рішенням Ліги українських меценатів конкурсу було присвоєно ім’я Петра Яцика, а його дочка Надія стала почесним головою конкурсу.

Із 2006 року відкриття конкурсу відбувається і на батьківщині Петра Яцика – у смт Верхнє Синьовидне Сколівського району Львівської області.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Студентка Львівського кооперативного коледжу – серед переможців обласного етапу конкурсу з української мови імені Петра Яцика Студентка Львівського кооперативного коледжу – серед переможців обласного етапу конкурсу з української мови імені Петра Яцика Опубліковано: Вівторок, 05 березня 2019 Нещодавно у приміщені 62 школи м. Львова відбулося урочисте нагородження переможців підсумкового етапу ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який проводиться кожного року. Мета заходу – знайти справжнього знавця української мови, підвищувати престиж рідної української мови. Головне...

Переглядів: 443 Коментарів: 0

Профтехосвіта

На Львівщині відбувся II етап XIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика На Львівщині відбувся II етап XIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика Опубліковано: Понеділок, 10 грудня 2018 У суботу, 8 грудня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся II обласний етап XIX Міжнародного конкурсу української мови імені Петра Яцика серед студентів закладів вищої освіти. Конкурс проводили відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови ім. П. Яцика,...

Переглядів: 514 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook