Період публікації:

від

до

Категорія:

Учні та вчителі школи Марії Покрови відвідали Всеукраїнський форум (фото)

Опубліковано: Понеділок, 06 листопада 2017 

min
max

2 - 3 листопада 2017р. учні та вчителі школи Марії Покрови відвідали Всеукраїнський форум з міжнародною участю "Доступ осіб із інвалідністю до вищої освіти". Форум проводився у м. Львові на базі вищого навчального закладу «Український католицький університет» 

Від Українського товариства глухих участь у цьому важливому заході взяли:

  • голова УТОГ Ірина Чепчина з доповіддю «Діяльність Українського товариства глухих у питаннях освіти нечуючих»,
  • голова Львівської обласної організації УТОГ Володимир Балдига, який поінформував про роботу своєї організації з отримання глухими львів’янами вищої освіти,
  • інструктор з освітніх питань виконавчого апарату ЦП УТОГ, старший науковий співробітник лабораторії ЖМ Інституту спеціальної педагогіки НАПН України Наталія Адамюк, яка виступила з доповіддю «Деякі аспекти отримання вищої освіти глухими студентами»,
  • голова Ради перекладачів жестової мови Київської організації УТОГ, регіональний представник WASLI в країнах Сїідної Європи та Середньої Азії  Ігор Бондаренко з доповіддю «Освітній перекладач: хто він?».
  • Також участь у дводенному форумі взяла канадка Абігайль Перриш-Крейг, керівник Центру підтримки глухих студентів Університету MacEwan (Едмонтон, Канада).

Акцент у всіх виступах був на недостатньому володінню УЖМ вчителями та учнями. ВНЗ не приділяють вивченню жестової мови належної уваги.

Форум був живим, з місць надавалися конкретні пропозиції та обговорювалися актуальні проблеми щодо навчання глухих учнів і студентів, проходження учнями ЗНО, роботи перекладачів в навчальних закладах.

Модератор форуму Ігор Кобель, канд.пед.наук, керівник сектору супроводу студентів з особливими потребами УКУ, доцент кафедри загальної та соціальної педагогіки.

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Вчителі школи Марії Покрови відвідали з привітаннями обласну владу (фото) Вчителі школи Марії Покрови відвідали з привітаннями обласну владу (фото) Опубліковано: Субота, 25 січня 2020 Вчителі школи Марії Покрови завітали у святковий день, 14 січня, зі щедрівками та привітаннями до обласної влади і побажали їм зустріти з посмішкою і щастям у душі цей рік, йти за покликом серця і досягати всіх цілей, щиро любити та радіти життю!  

Переглядів: 926 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Учні школи Марії Покрови вміють любити природу Учні школи Марії Покрови вміють любити природу Опубліковано: Неділя, 24 листопада 2019 Учні школи Марії Покрови вміють любити природу. Вони відвідують домівку врятованих тварин у парку Знесіння, догдядають за домашніми улюбленцями, а в неділю дружньо годували качок на озері Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького.

Переглядів: 575 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook