Період публікації:

від

до

Категорія:

Освіта, туризм, культурний розвиток – ключові напрямки співпраці Львівщини з Південно-Моравським краєм (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 10 листопада 2017 

min
max

У четвер, 9 листопада, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із заступником гетьмана Південно-Моравського краю Чеської Республіки Яном Вітулою.

Очільник області привітав делегацію і наголосив, що Львівщина готова поглиблювати співпрацю з Чеською республікою у культурній та освітній сферах.

«Ми зацікавлені у тому, щоб зберегти в Університеті Масарика викладання української мови і лінгвістики і збільшити кількість охочих вивчати філологію. А також ми хочемо у Львівському університеті зробити промоцію вивчення чеської мови», - підкреслив Олег Синютка.

У свою чергу, заступник гетьмана Південно-Моравського краю Чеської Республіки Ян Вітула закцентував увагу на співпраці у сфері освіти, а також відкритті авіасполучення Львів-Брно у 2018 році, що сприятиме розвиту туристичного напрямку та інфраструктури.

«Ми маємо можливість відкрити чеський електорат на Львівщині, де б студенти вивчали чеську мову, і друга важлива справа – відкриття авіасполучення з наступного року», - зазначив Ян Вітула.

Зокрема, представники делегації висловили пропозиції посилити комунікацію на рівні не лише університетів, але й шкіл, а також створити курси чеської мови для українських бізнес-спільнот.

Також під час зустрічі сторони порушили питання співпраці на міжрегіональному рівні, зокрема між громадами Львівщини та Південно-Моравського краю, окреслили шляхи здійснення спільних заходів у галузі культури, туризму, спрямованих на взаємну промоцію регіонів.

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина розширюватиме співпрацю з «Альянс Франсез» у сфері освіти Львівщина розширюватиме співпрацю з «Альянс Франсез» у сфері освіти Опубліковано: Середа, 14 листопада 2018 Сьогодні, 14 листопада, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зустрівся із директором «Альянс Франсез» Львів Ніколя Фасіно. «Хочу подякувати вам за теплий прийом, адже через повагу і доброзичливість до мене, ви виявляєте повагу до нашої культури, мови та народу зокрема»,...

Переглядів: 508 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Львівщина розширить співпрацю з Туреччиною у сферах освіти і культури (фото) Львівщина розширить співпрацю з Туреччиною у сферах освіти і культури (фото) Опубліковано: П`ятниця, 17 листопада 2017 У четвер, 16 листопада, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із делегацією освітян університету м. Орду на чолі з ректором Тариком Ярилгачем. Очільник області привітав представників делегації і зазначив, що підписання Меморандуму між ЛНУ ім. Івана Франка та університетом м. Орду...

Переглядів: 481 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook