Період публікації:

від

до

Категорія:

На Жовківщині відкрили пам`ятну таблицю учасникові АТО (фото)

Опубліковано: Понеділок, 13 листопада 2017 

min
max

У неділю, 12 листопада, в межах відзначення Дня Гідності та Свободи у Лавриківській середній школі відбувся урочистий мітинг, присвячений відкриттю меморіальної дошки учаснику АТО Миколі Салу, який загинув, захищаючи територіальну цілісність України.

Загиблий військовослужбовець служив стрільцем-помічником гранатометника 24-ої окремої механізованої бригади, загинув під час виходу з оточення в Луганській області.

Таблицю встановили на фасаді Лавриківської середньої школи, в якій свого часу навчався новітній герой.

«Жовківщина завжди пам’ятатиме свого земляка, який віддав життя, захищаючи незалежність і цілісність України. Сьогодні багато земляків бере участь у неоголошеній війні на Сході нашої держави, яка забрала не одного воїна, що, не вагаючись, стали на захист рідної Батьківщини. Життя Миколи Сала завжди буде прикладом для односельців, бо вдивляючись в обличчя загиблого Героя, усвідомлюємо, що Україна втратила одного з найкращих, найсміливіших, найдостойніших синів», - зазначив під час урочистої церемонії голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Пам’ять героя вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.

Указом Президента України № 216/2015 від 9 квітня 2015 р. Микола Сало посмертно нагороджений за особисту мужність і високій професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Довідково:

Учасник АТО Микола Сало народився у Лаврикові 17 грудня 1992 р. Служив стрілцем-помічником гранатометника у 24-ій окремій механізованій бригаді. Зник безвісти 6 серпня 2014 р. під час виходу з оточення під Дяковим в Луганській області. Бойова машина відстала від основного угруповання, яке виходило з «котла», і на блокпосту біля міста Красний Луч потрапила у засідку терористів, які закидали машину гранатами. 9 грудня 2014 р. рішенням Жовківського районного суду оголошений загиблим 6 серпня 2014 р.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

На Сколівщині відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Володимиру Березі (фото) На Сколівщині відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Володимиру Березі (фото) Опубліковано: Четвер, 22 лютого 2018 У Тухольківському НВК відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки колишньому учневі навчального закладу, учаснику АТО Володимирові Березі, який загинув, захищаючи рідну землю на її східних теренах. Учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю Героїв Небесної Сотні і всіх новітніх захисників,...

Переглядів: 798 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

На Жовківщині відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Олегу Кубрі (фото) На Жовківщині відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Олегу Кубрі (фото) Опубліковано: Понеділок, 27 листопада 2017 26 листопада на фасаді Гребінецької середньої школи відкрили меморіальну дошку учаснику АТО, випускнику цього навчального закладу Олегу Кубрі. Боєць загинув 23 листопада 2015 року під Маріуполем від кулі снайпера. Участь у мітингу-реквієм взяли представники влади, рідні загиблого Героя, бойові побратими,...

Переглядів: 609 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook