Період публікації:

від

до

Категорія:

Українська мова – наш скарб

Опубліковано: Середа, 15 листопада 2017 

min
max

6 листопада  1997року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: «На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю»: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначити щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця!»

До Дня української писемності та мови в Балицькому НВК Шегинівської об’єднаної територіальної громади шкільним бібліотекарем Снайчук Й.Б.  та  вчителем української мови та літератури Гелетою О.В. було проведено свято «Українська мова – наш скарб».  До заходу приєдналась сільський бібліотекар Павелчак Л.Й.

Святково прибраний клас. На  дошці вислови відомих людей про українську мову; виставки книжок «Українська мова – берегиня свого народу» (Павелчак Л.Й.). На святі присутні учні, вчителі, батьки. Ведучі зустріли гостей хлібом і сіллю  на вишитому рушнику.

Літературний вечір розпочала вчитель Гелета О.В., яка розповіла про силу мови, про багатющі можливості української мови.

Присутні  переглянули відео «Історія української писемності та мови», презентацію «Краса українського слова». Учні 8,9 класів декламували поезії про мову Мищишин читала «Молитву» О.Яворської . Звучали пісні про мову, про Україну у виконанні Петрович В.(7кл.) і Павелчак Н. (2 кл.). Заступник директора НВК Мусійовська Л.Й. подякувала учням і організаторам свята. Наголосила на багатстві української мови, на тому, що без мови немає народу.

Людина може знати дві, три і більше мов, але рідною залишається материнська мова.

                                     

О. Павелчак секретар НВК

Немає коментарів

Схожі статті:

Корисна їжа і здоров’я… Корисна їжа і здоров’я… Опубліковано: Неділя, 13 травня 2018   Організація  харчування учнів у навчальному закладі – одне з важливих завдань у діяльності  НВК.   У шкільній їдальні Балицького НВК Шегинівської сільської ради  організовано безоплатне гаряче харчування для учнів 1-4 класів та дітей учасників АТО. Тут  завжди чисто і охайно, смачно приготовлені...

Переглядів: 655 Коментарів: 0

Відділи освіти

XIII Всеукраїнська акція «Серця до серця» XIII Всеукраїнська акція «Серця до серця» Опубліковано: Неділя, 13 травня 2018 З 2 квітня по 22 квітня 2018року проводилась  у Балицькому НВК Шегинівської сільської ради XIII Всеукраїнська акція «Серця до серця».  Учні  та працівники НВК взяли  активну участь в даній акції. Були зібрані кошти на медичне обладнання  дітям з вадами слуху. Школярі проявили доброту, безкорисність,...

Переглядів: 683 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook