Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулося засідання круглого столу з питань функціонування логопедичної служби Львівській області (фото)

Опубліковано: Середа, 15 листопада 2017 

min
max

З нагоди відзначення Міжнародного дня логопеда сьогодні, 15 листопада, в актовому залі департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу з питань функціонування логопедичної служби в області.

У заході взяли участь вчителі-логопеди логопедичних пунктів, шкіл-інтернатів, навчально-реабілітаційних центрів, представники управлінь (відділів) освітою районів, міст, ОТГ, фахівці Львівського обласного інституту післядипломної освіти, районних/міських психолого-медико-педагогічних консультацій.

В ході роботи було розглянуто низку питань. Зокрема, головний спеціаліст департаменту Марія Васюник-Кулієва окреслила актуальні питання функціонування логопедичної служби в руслі прийняття нового Закону України «Про освіту».

Під час круглого столу вчителі-логопеди поділилися своїми теоретичними знаннями, практичним досвідом та напрацюваннями.

Причини виникнення мовленнєвих порушень. Алексеєнко І.І., вчитель-логопед НРЦ «Довіра»

Роль логопеда у системі корекційної освіти.Глов’як В.І., заступник директора НРЦ «Довіра»

Нетрадиційні методи корекції мовлення.Микитчин І. М., вчитель-логопед НРЦ «Довіра»

 

Обговоривши актуальні питання, учасники засідання зазначили необхідність: приведення у відповідність до потреб і особливостей розвитку дітей понятійно-категоріальний апарат, а також корекційно-розвиткові програми; налагодження співпраці між вузькими фахівцями (сімейні лікарі, педіатри, психіатри, логопеди, корекційні педагоги, психологи…) для раннього виявлення та надання ранньої корекційної допомоги дітям із особливими освітніми потребами та тим, що потрапляють у групу ризику; використання нетрадиційних методів корекції мовленнєвих порушень із метою підвищення ефективності корекційного впливу та пізнавального інтересу дітей із особливими освітніми потребами; налагодження тісної співпраці між закладами спеціальної освіти (НРЦ, школи-інтернати) та загальноосвітніми навчальними закладами (ДНЗ, ЗОШ), що надають корекційні та інклюзивні послуги дітям із особливими освітніми потребами; організації та проведення навчальних і науково-практичних семінарів, круглих столів, тренінгів із питань надання комплексної корекційної допомоги дітям із особливими освітніми потребами та ін.

На завершення круглого столу кращі вчителі-педагоги були відзначені грамотами департаменту освіти і науки облдержадміністрації за сумлінну працю в системі освіти, високий рівень професійної майстерності, вагомий внесок у галузь корекційної допомоги дітям із особливими освітніми потребами.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Проблеми пацієнтів з орфанним захворюванням обговорили під час круглого столу Проблеми пацієнтів з орфанним захворюванням обговорили під час круглого столу Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 У Львівські ОДА сьогодні, 28 лютого, відбувся круглий стіл «День орфанних захворювань», під час якого порушили питання проблем та викликів, з якими щодня стикаються пацієнти України з рідкісним (орфанним) захворюванням. «Ніхто не заперечує, що потрібно ремонтувати дороги, школи та інші об’єкти. Але...

Переглядів: 1259 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

Круглий стіл за участю роботодавців на тему: «Ринок праці. Працевлаштування молоді в реаліях сьогодення» Круглий стіл за участю роботодавців на тему: «Ринок праці. Працевлаштування молоді в реаліях сьогодення» Опубліковано: Субота, 11 січня 2020 Викладачі циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували для студентів коледжу круглий стіл за участю роботодавців на тему: «Ринок праці. Працевлаштування молоді в реаліях сьогодення». На зустріч було запрошено провідного менеджера...

Переглядів: 1666 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook