Період публікації:

від

до

Категорія:

Екскурсія учнів ДНЗ «Львівське ВПХУ» до Музею народної архітектури та побуту у парку Шевченківський гай

Опубліковано: Четвер, 16 листопада 2017 

min
max

У жовтні 2017 року учні ДНЗ «Львівське ВПХУ», зокрема, групи №303 за професією «МЕХОР, флорист»; №204 за професією «Реставратор виробів з дерева, столяр» та учні групи №3, молодший спеціаліст за спеціальністю «Декоративне мистецтво, прикладне мистецтво, реставрація» в супроводі класних керівників Нестерук Л.І., Денькович Н.А., Сокіл Л.С.  відвідали Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького, що знаходиться у парку Шевченківський гай.

Учні побачили цікаві експозиції, які реалістично відтворюють зовнішній вигляд та атмосферу сіл Західної України кінця ХІХ – початку ХХ століття. Музей дає можливість дізнатися більше про побут етнічних груп українців, які проживали на території Бойківщини, Гуцульщини, Лемківщини, Поділля, Волині, Буковини та інших регіонів.

Під час екскурсії учні ознайомились з умовами проживання, традиціями та культурою селян Західної України кінця ХІХ – початку ХХ століття. Для майбутніх столярів було корисно ознайомитися із врятованими пам’ятками дерев'яної архітектури, зразками народного мистецтва та предметами побуту притаманних усім історико-етнографічним групам Західної України, які були сформованими наприкінці XIX - початку XX століття і дізнатися більше про особливості будівництва та створення інтер’єру на початку XX століття, адже практично всі споруди (в тому числі і господарські, і сакральні), а також предмети меблювання та декоративні елементи були виконані майстрами саме з дерева. 

Майбутні спеціалісти декоративної творчості з цікавістю ознайомлювались та обговорювали зі своїм куратором Денькович Н.А. інтер’єри будівель, багаті колекції вишиванок, традиційного одягу, прикрас та інших витворів мистецтва, зібраних зі всіх регіонів Західної України у цьому музеї.

Учні відвідали і храми, які повноцінно функціонують і по сьогоднішній день, збираючи прочан зі всіх кутків Західної України.

Учні та викладачі училища щиро вдячні дирекції музею за можливість відвідати одну з найбільших перлин міста - Музей народної архітектури та побуту у м. Львові імені Климентія Шептицького, а також брали участь у проведенні Шевченківських днів у музеї (творчих звітах, виставках, фестивалях ремесл). Екскурсія дала можливість зануритись в історію, відчути справжню атмосферу українського села, дізнатись більше про працю, звичаї, побут, відпочинок та розваги представників різних історико-етнічних груп України.

Також учні та працівники ДНЗ «Львівське ВПХУ» складають щиру подяку екскурсоводам та всім працівникам Музею, які кожного дня докладають зусиль для того, аби зберегти культурну та історичну спадщину українського народу. Вихованці Львівського художнього училища сподіваються ще не раз відвідати даний музей у парку Шевченківський гай, побувати на святах, виставках та фестивалях, які щорічно проводяться на його території та брати активну участь у їх проведенні.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 803 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 636 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook