Період публікації:

від

до

Категорія:

Обговорення пріоритетних напрямків реалізації Концепції «Нової української школи» (фото)

Опубліковано: Четвер, 16 листопада 2017 

min
max

Музейний відділ Львівського обласного Будинку вчителя провів чергове засідання обласного постійного семінару з обговорення пріоритетних напрямків реалізації Концепції «Нової української школи» і «Закону про освіту» (від 5.09.2017р.).

 На семінар запрошено провідних спеціалістів відділів освіти територіальних громад, заступників директорів з навчально-виховної роботи та практичних психологів загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв м.Львова та області.

 Віра Романчак, завідувач музейним відділом Будинку вчителя, у вступному слові ознайомила слухачів з методико-дослідницьким проектом, розробленим Львівським обласним Будинком учителя спільно з Львівським відділенням педагогічного товариства ім.Г.Ващенка щодо пріоритетних напрямків реалізації «Нової української школи» та з програмою семінару.

Омелян Вишневський, професор, академік АН Вищої освіти України, висвітлив тему: «Актуальні проблеми сучасної української освіти», де ґрунтовно окреслив проблеми нового змісту освіти, зорієнтованого на формуванні компетентностей необхідних для успішної самореалізації особистості в суспільстві:

         -нове соціальне замовлення в контексті реформування українського суспільства;

         -завдання нової української школи – кожній дитині дати доступ до якісної освіти;

         -триєдина функція нового змісту освіти: життєнеобхідна інформація, всебічний розвиток і національне виховання;

         -проблеми розвитку і компетентності учнів;

         -діяльністний компонент навчання, як основний засіб компетентностей.

 Ігор Корнієнко, кандидат психологічних наук, завідувач кафедри практичної психології Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розповів про діяльність психологічної служби у школі в контексті реформування середньої загальної освіти, звернув увагу слухачів на важливості розвитку таких компонентів особистості, як здібності, таланти, мислення, пам’ять, світогляд та інше. Виступ супроводжувався слайдами на мультимедійній техніці.

Слухачі виявили значний інтерес до проблем, піднятих на семінарі у реалізації пріоритетних напрямків реформування сучасної української освіти, провели плідний діалог з доповідачами.

Немає коментарів

Схожі статті:

Семінар-практикум на тему: «Інтелектуальний розвиток як ключова компетентність учнів у «Новій українській школі» Семінар-практикум на тему: «Інтелектуальний розвиток як ключова компетентність учнів у «Новій українській школі» Опубліковано: Понеділок, 22 жовтня 2018 Музейний відділ Львівського обласного Будинку вчителя провів семінар-практикум на тему: «Інтелектуальний         розвиток як ключова компетентність учнів у «Новій українській школі». На семінар запрошено провідних спеціалістів відділів освіти та територіальних громад; заступників директора з навчально-виховної...

Переглядів: 369 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Проведення обласного постійного семінару з обговорення концепції  «Нової української школи» (фото) Проведення обласного постійного семінару з обговорення концепції «Нової української школи» (фото) Опубліковано: Четвер, 15 березня 2018 Музейний відділ Львівського обласного Будинку вчителя провів чергове засідання обласного постійного семінару з обговорення пріоритетних напрямків реалізації концепції «Нової української школи» та «Закону про освіту». На семінар запрошено заступників директора з навчально-виховної роботи у початковій...

Переглядів: 574 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook