Період публікації:

від

до

Категорія:

Інформ-дайджест «Гроші в нашому житті»

Опубліковано: Четвер, 16 листопада 2017 

min
max

«Гроші — дуже поганий хазяїн,

але дуже вірний та по­трібний помічник!»

Френсіс Бекон

У НРЦ Святого Миколая 25 жовтня 2017 року в рамках Тижня фінансової грамотності та проекту «Основи фінансової грамотності»  8, 9 10 класах відбувся інформ-дайджест «Гроші в нашому житті». Гроші – це результат цілеспрямованих дій людини в її житті. Та потреби людини безмежні, а можливості - обмежені. Кількість грошей у будь-якої людини, незалежно від статку є обмеженою. І хоча придбати все одразу неможливо, цілком реально назбирати кошти на певну мету протягом певного часу. Чим менше людина витратить, тим більше заощадить — головна ідея фінансового успіху. Щоб вирішити проблему грошей потрібно навчитись правильно розпоряджатись ними. Навчитись цього може кожен, а допоможуть у цьому прості провила поводження з грішми:

Не соромтесь вести грошові підрахування. Це свідчитиме про те, що ви — заощадлива людина і відповідально ставитеся до своїх витрат.   

Грошові підрахування слід вести на самоті, не привертаючи уваги сторонніх, адже це — ваша особиста справа.

Ретельно плануйте свої витрати: ви поки ще не здатні самостійно заробляти, тому небагато можете дозволити собі.

Пам'ятайте, що ваші батьки багато працюють, щоб забезпечити вам добробут. Тому поважайте їхній труд і не витрачайте кишенькові гроші на нікчемні дрібниці.

Ніколи не грайте на гроші. Захопившись, ви не помітите, як програли набагато більше, ніж спроможні заплатити, і потрапите в грошову залежність від того, хто виграв.

Ні у кого не позичайте гроші. Якщо у вас не вистачає грошей на якусь покупку, краще зверніться до батьків або відкладіть її на пізніше, коли зможете зібрати потрібну суму.

На переконання організатора заходу, вчителя математики Демчини Оксани Дмитрівни такі заходи допоможуть у формуванні життєвих компетенцій необхідних для успішного майбутнього кожного учня. До заходу долучилась Яцейко Алла Василівна.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Інтерактивна ситуативно-фінансова гра “Крамниця” (фото) Інтерактивна ситуативно-фінансова гра “Крамниця” (фото) Опубліковано: Неділя, 19 листопада 2017 В НРЦ Святого Миколая 26 листопада в рамках Тижня фінансової грамотності вчитель математики Демчина Оксана Дмитрівна, вчитель географії та історії Яцейко Алла Василівна та організатор Вульчак Юля Тарасівна з учнями старших класів класів провели інтерактивну ситуативно-фінансову гру “Крамниця”. В ході...

Переглядів: 554 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Пізнавально-історичний екскурс «Рух ощадності» (фото) Пізнавально-історичний екскурс «Рух ощадності» (фото) Опубліковано: Неділя, 19 листопада 2017 Ощадливість – це вміння людини розумно користуватися даними їй матеріальними та духовними благами. Андрей Шептицький Учні старших класів НРЦ Святого Миколая разом з педагогами Демчиною Оксаною Дмитрівною та Яцейко Аллою Василівною в рамках проекту «Основи фінансової грамотності» 26...

Переглядів: 431 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook