Період публікації:

від

до

Категорія:

Західноукраїнська Народна Республіка

Опубліковано: П`ятниця, 17 листопада 2017 

min
max

1 листопада урочисто відзначають 99-ту річницю утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Саме в цей день у 1918 році внаслідок військового перевороту Українською Національною Радою у Львові відбулася «Листопадова революція», яку очолив сотник Українських січових стрільців – Дмитро Вітовський.

Учні 7-го та 9-го класів КЗ ЛОР «Навчально-реабілітаційного центру І-ІІ ступенів «Світанок» з поглибленою професійною підготовкою» разом із вчителькою історії Корнило О.В. 1 листопада вшанували полеглих воїнів Української галицької армії та Січових стрільців відвідавши могилу «Борцям за Волю України» на Кристинопільському кладовищі.

Вихованців Центру настільки захопила історія «Листопадової революції» та зацікавила подальша доля новопроголошеної держави, що 13 листопада у не менш знаменний день у історії ЗУНР учні продовжили ознайомлюватись з важливими подіями відновлення державності на західноукраїнських землях.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook