Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівщина розширить співпрацю з Туреччиною у сферах освіти і культури (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 17 листопада 2017 

min
max

У четвер, 16 листопада, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із делегацією освітян університету м. Орду на чолі з ректором Тариком Ярилгачем.

Очільник області привітав представників делегації і зазначив, що підписання Меморандуму між ЛНУ ім. Івана Франка та університетом м. Орду щодо реалізації програми академічного обміну студентами та викладачами – це вагомий крок щодо розширення співпраці в освітній сфері.

«Те, що ми матимемо можливість приймати студентів вашого університету, а українські науковці і студенти працюватимуть і навчатимуться у вашому місті, я вважаю, що це є велика основа для подальших взаємовідносин між нашими народами», - наголосив Олег Синютка.

У свою чергу ректор університету м. Орду Тарик Ярилгач зазначив, що на Львівщині добре розвинута економіка і тому взаємоспівпраця у сфері освіти і культури буде продуктивною.

«На Львівщині є університети, де працюють фахівці своєї справи, і ми плануємо зробити обмін між викладачами і студентами. У травні ми хочемо запросити освітян і науковців з українських вишів до нас, щоб спільно працювати і ділитись досвідом», - підкреслив Тарик Ярилгач.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка також ознайомив делегацію із здобутками Львівщини у сфері культури і зосередив увагу на обміні викладачами та студентами між Львівською національною музичною академією ім. М.В. Лисенка з викладачами та студентами турецького університету м. Орду.

«Сьогодні наші народи готові до співпраці і завжди освічені люди і науковці займають першість серед інших, тому ми радо підтримаємо ваші пропозиції і Львівщина готова до розширення співпраці з Туреччиною і в освітній, і у культурній сфері», - зазначив Олег Синютка.

Також сторони порушили питання щодо напрацювання спільних проектів між університетами у сферах освіти, науки і культури, що надасть можливість студентам, аспірантам, викладачам брати участь у навчальних та навчально-дослідницьких програмах.

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина розширюватиме співпрацю з «Альянс Франсез» у сфері освіти Львівщина розширюватиме співпрацю з «Альянс Франсез» у сфері освіти Опубліковано: Середа, 14 листопада 2018 Сьогодні, 14 листопада, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зустрівся із директором «Альянс Франсез» Львів Ніколя Фасіно. «Хочу подякувати вам за теплий прийом, адже через повагу і доброзичливість до мене, ви виявляєте повагу до нашої культури, мови та народу зокрема»,...

Переглядів: 518 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Освіта, туризм, культурний розвиток – ключові напрямки співпраці Львівщини з Південно-Моравським краєм (фото) Освіта, туризм, культурний розвиток – ключові напрямки співпраці Львівщини з Південно-Моравським краєм (фото) Опубліковано: П`ятниця, 10 листопада 2017 У четвер, 9 листопада, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із заступником гетьмана Південно-Моравського краю Чеської Республіки Яном Вітулою. Очільник області привітав делегацію і наголосив, що Львівщина готова поглиблювати співпрацю з Чеською республікою у культурній та...

Переглядів: 466 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook