Період публікації:

від

до

Категорія:

Екскурсія учнів Дмитрівської ЗОШ І-ІІ ст. у Трускавець і Борислав

Опубліковано: П`ятниця, 17 листопада 2017 

min
max

У листопаді відбулася чудова поїздка учнів Дмитрівської ЗОШ І-ІІст. у Трускавець і Борислав. Наша подорож була  насиченою і цікавою. Ми відвідали церкву Святої Анни, що в Бориславі, Дрогобицький солеварний завод та дельфінарій «Оскар» у Трускавці.

У церкві Святої Анни зберігаються нетлінні останки понад 700 святих світу. З їх допомогою віряни вимолюють здоров’я і заступництво від родинних негараздів. Борислав став одним з найбільших паломницьких центрів світу. Місцева церква об’єднала останки святих багатьох віросповідань (православ’я, католицизму) від найдавніших цивілізацій до сьогодення. Окрім священних останків, у храмі зберігається риза, хустина, волосина Богородиці, фізична кров Ісуса Христа, єлеї, освячені на мощах святих. 

Цікаві емоції у нас залишив Дрогобицький солеварний завод . Адже це найстаріше діюче підприємство України (діє з 1250 р.). До речі, Дрогобицька солеварня щонайменше від XIII ст., а можливо, і раніше, безперервно діяла на одному і тому ж місці, біля джерел "сировиці" - соляної ропи. Тому Дрогобицький солеварний завод можна вважати найстарішим постійно діючим промисловим підприємством на Україні. Сіль справедливо вважають матір'ю Дрогобича. Відомо, що з 1340 року на гербі міста з'являються у красивій симетрії дев'ять топок солі. Вони розміщалися на блакитному щиті на грудях білого орла.

А на завершення екскурсії ми побачили цікаву шоу-програму у дельфінарії «Оскар», яка надзвичайно сподобалась і дорослим, і дітям. Навіть втома після дороги пройшла. Чудовий настрій та позитивні емоції, отримані від перегляду шоу, нікого не залишили байдужим. Актори-дельфіни просто неперевершені. У кожному виступі видно титанічну працю дресирувальників. Дельфіни разом з морськими котиками подарували незабутні хвилини  маленьким глядачам.

Розповідь екскурсовода була змістовною та цікавою. До кожного  визначного місця була своя історія. Діти задавали багато запитань, на які охоче відповідала наш гід пані Світлана. Школярі були задоволені екскурсією та з радістю і захопленням  ділилися враженнями про  поїздку, під час якої дізналися багато нового.

Педагог-організатор Н.І.Гейник

 

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 867 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 773 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook