Період публікації:

від

до

Категорія:

13 малих академіків стали стипендіатами Президента України!

Опубліковано: П`ятниця, 17 листопада 2017 

min
max

13 листопада в НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулося урочисте нагородження 270 президентських стипендіатів.
Цьогоріч 13 учнів обласної МАН, переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, стали стипендіатами Президента України

Уже дванадцятий рік поспіль для переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України і Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів призначаються стипендії Президента України. 13 листопада в НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулося урочисте нагородження 270 президентських стипендіатів.

Серед них – 150 переможців учнівських олімпіад з навчальних предметів і 120 – Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН. Незалежно від того, чи є вони школярами або студентами, протягом року щомісяця учнівська і студентська молодь отримують грошову винагороду за свої інтелектуальні досягнення. В цьому році розмір стипендії становить 2200 гривень на місяць.

Нагадаємо, що учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад щорічно є близько 3 мільйонів учнів, з яких понад 2 тисячі змагаються у фіналі і майже половина з них нагороджується дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів як переможці. У Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт, де юні дослідники представляють та публічно захищають самостійно виконані наукові роботи, беруть участь понад 100 000 школярів – членів МАН.

Метою призначення стипендій передусім є фінансова підтримка юних науковців для успішного навчання і проведення наукових досліджень. Приємним є те, що діти цінують підтримку держави і намагаються отримати стипендію вдруге. Нині такого заохочення удостоїлися 42 стипендіати Президента України, а семеро вибороли таку нагороду вже третій рік поспіль.

Урочистості, присвячені врученню стипендій Президента, розпочалися з відвідування Державного політехнічного музею, демонстрації фільму «Розстріляне відродження» та виступу лідера гурту «Хорея Козацька», заслуженого артиста України Тараса Компаніченка, чиї кобзарські співи і розповіді про історичні події та музику з часів Київської Русі й Козаччини супроводжувалися оваціями вдячної аудиторії.

Цьогорічним стипендіатам пощастило отримати дипломи лауреатів з рук міністра освіти і науки України Лілії Гриневич і президента МАН Станіслава Довгого. За словами Лілії Михайлівни, те, що Мала академія наук зовсім недавно отримала статус Центра ЮНЕСКО, означає визнання на світовому рівні її роботи.

– Стипендія Президента України – це визнання вашого таланту, працьовитості та потенціалу. Тепер найголовніше – не зупинятися на досягнутому і розвиватися далі. Нікому і ніколи не достатньо лише таланту, за справжніми звершеннями завжди стоїть кропітка праця і цілеспрямованість, – звернулася до учасників у своєму привітанні пані міністр.

Президент МАН Станіслав Довгий наголосив, що учні, які удостоїлися стипендії Президента України, ведуть активну наукову діяльність, працюють над серйозними проектами, що можуть бути корисними для суспільства, тому ці школярі мають отримувати визнання за свою копітку роботу і знати: держава їх підтримує.

Також з вітальними словами перед молоддю виступили ректор НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» Михайло Згуровський, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН України Алла Середницька, завідувач відділу Інституту модернізації змісту освіти Тетяна Гінетова, які долучилися до нагородження стипендіатів. Їх звернення до школярів і студентів було наповнено вірою в їхню спроможність успішно навчатися у найкращих навчальних закладах України і світу, щоб надалі сприяти динамічному розвитку рідної держави.

Щирими оплесками відзначили учасники заходу привітання начальника першого київського регіонального управління ПАТ «УкрСиббанк» Максима Лося. Саме через цей банк здійснюється виплата стипендій.

– Стипендія Президента – прекрасний як грошовий, так і моральний заохочувальний захід для школярів. Потім вони стають студентами, які займаються науковими дослідженнями і розуміються на цьому. І завдяки досвіду навчання в Малій академії наук вони можуть ґрунтовно написати і захистити свою наукову роботу, – переконаний студент першого курсу КНУ імені Тараса Шевченка Денис Кваша, який цьогоріч захищав роботу у відділенні хімії і біології.

Восьмикласник Миколаївської загальноосвітньої гімназії Слов’янського району Донецької області Антон Зуйков захоплюється вивченням хімії з п’ятого класу. У Всеукраїнській олімпіаді з хімії він показав найкращий результат, тож на врученні диплома президентського стипендіата хлопця переповнювали радісні почуття. Хоча до вибору професії часу багато, Антон уже вибрав спеціальність і виш: планує вчитися на хіміка у КНУ імені Тараса Шевченка.

До речі, моніторинг, здійснений Малою академією наук України, підтверджує ефективність таких грошових виплат для саморозвитку юних науковців.

 

За матеріалами  http://man.gov.ua/

.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Школярів Львівщини запрошують до участі у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «MAH-Юніор Дослідник» Школярів Львівщини запрошують до участі у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «MAH-Юніор Дослідник» Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 Вихованців закладів позашкільної освіти, учнів 7-10 класів закладів загальної середньої освіти запрошують до участі у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «МАН-Юніор Дослідник». Організатором конкурсу виступає Національний центр «Мала академія наук України». Змагання відбуватимуться у номінаціях...

Переглядів: 1254 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

Наукова школа для педагогічних працівників обласних малих академій наук на базі Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН) (м. Женева, Швейцарія) Наукова школа для педагогічних працівників обласних малих академій наук на базі Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН) (м. Женева, Швейцарія) Опубліковано: П`ятниця, 06 березня 2020 У рамках співпраці України та Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН),  яка є найбільшою у світі лабораторією фізики високих енергій і надає унікальні можливості долучитися до досліджень у сфері фізики високих технологій, Національний центр «Мала академія наук України» бере участь в освітніх...

Переглядів: 1548 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook