Період публікації:

від

до

Категорія:

Обласний семінар учителів основ християнської етики «Від Бога – до добра дорога» на базі Твіржанського НВК (Мостиська ОТГ)

Опубліковано: П`ятниця, 17 листопада 2017 

min
max

          Справжнє свято для душі відбулося у Твіржанському НВК (Мостиська ОТГ) 16 листопада – обласний семінар учителів  основ християнської етики

     Головною його метою було обговорити актуальні питання, вимоги та принципи викладання предмета духовно-морального спрямування, обмінятися досвідом роботи з учителями Львівщини. У роботі семінару брали участь автор підручника «Християнська етика», доктор філологічних наук Галина Сохань, викладач  ЛОІППО Ігор Гусаков, голова комісії освіти і виховання Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, головний спеціаліст відділу освіти виконавчого комітету м.Самбора Войтко Л.С., начальник відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Чернега В.Г.,методист відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області Андраш Г.І. представники духовенства: отець Іван та ксьондз Владислав Дерунов, – учителі основ християнської етики Мостиської ОТГ, Судововишнянського ОТГ, Бродівщини, Золочівщини, Самбірщини та Старосамбірщини.

        Розпочався семінар з молитви та настанов від духовних пастирів.

       Як і завжди, щиро вітала шановних гостей у стінах навчального закладу, який очолює, директор Твіржанського НВК Світлана Іванівна Книшик, наголосивши на вагомому значенні та актуальності вивчення християнської етики в сучасному світі.

       Галина Сохань та Ігор Гусаков презентували присутнім методичні рекомендації щодо викладання предмета духовності в рамках нового закону про освіту.

   Любов  Войтко  провела заняття із учителями основ християнської етики «Основні засади духовності педагога».

    Валентина Чернега зазначила, що у небезпечних реаліях сучасності та тих аномальних явищах у поведінці, які існують серед підлітків, предмет, під час викладання якого дітям прищеплюють  любов та милосердя, відіграє важливу  роль щодо формування духовно-моральних цінностей  особистості.

         Урочистий захід  для гостей підготували  учні школи  (керівник  учитель основ християнської етики Твіржанського НВК Чміль С.І)., нагадавши присутнім про людські чесноти та про важливість  Бога у кожному серці. Діти влаштували для гостей справжнє свято духовного піднесення. А зворушливий танець найменших вихованців НВК під звуки мелодії «Боже, Україну бережи» неабияк розчулив присутніх (учитель музичного мистецтва Козак І.В.)

          Мабуть, людській душі найкраще тоді, коли вона поряд із Богом.

         Дякуємо організаторам дійства за те, що кожен із присутніх зміг відчути цю душевну радість. 

   

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Безконфліктне спілкування (фото) Безконфліктне спілкування (фото) Опубліковано: Середа, 19 лютого 2020 3 лютого 2020 року в 10 класі КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» відбувся тренінг безконфліктного спілкування «Спілкуймося з відкритим серцем», метою якого було встановити стосунки між учасниками на доброзичливій основі, обгрунтувати важливість...

Переглядів: 817 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Вчимося робити добро Вчимося робити добро Опубліковано: Четвер, 14 березня 2019 "Вчимося робити добро"-такий колективний проект створили учні Золотковицької ЗОШl-llст. Мостиського району.14 березня учні 3 класу разом з учителем Городецькою О.Я. відвідали одиноку літню жительку села Главацьку Степанію. Школярі власноруч виготовиливітальну листівку,прочитали вірші з побажаннями і...

Переглядів: 420 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook