Період публікації:

від

до

Категорія:

День української писемності та мови в Горішненській школі

Опубліковано: Вівторок, 21 листопада 2017 

min
max

У День української писемності та мови в Горішненській ЗОШ І-ІІ ст. Миколаївського району відбулося свято «Мова – диво калинове».

Мета заходу – вдосконалення мовної культури учнів, збагачення їх словникового запасу; виховання любові до української мови, прагнення розмовляти українською літературною мовою, любити свою країну.

Ведучими цього дійства були Бас Христина і Ритаровський Остап, які познайомили присутніх із тернистим шляхом розвитку української мови від княжої доби часів Літописця Нестора до сьогодення.

Раделіцька Софійка, Панчишин Оля, Вітрова Ліля виразно, чітко і натхненно декламували поезію Ліни Костенко, Д. Павличка, В. Стуса, Т. Шевченка.

Звучали пісні «Научала мати», «О мово», «Мова барвінкова» та інші. У виконанні дуету Хоманчук Марії та Вітрової Мілени прозвучала пісня «Я – маленька українка».

Свято закінчили інсценізацією вірша «Щоб мову на 12 балів знати».

Зазначимо, що захід підготували класний керівник 5 класу Рудецька Н.І. та педагог-організатор Моцяк Г.Л.

Немає коментарів

Схожі статті:

Свято до Дня вчителя у Горішненській школі Свято до Дня вчителя у Горішненській школі Опубліковано: Вівторок, 09 жовтня 2018 5 жовтня у Горішненській ЗОШ І-ІІ ст. Миколаївського району традиційно відбулося свято, присвячене Дню вчителя, яке підготували учні 9 класу з класним керівником Іваницькою Ольгою Михайлівною. Мета цього заходу: формувати пошану і повагу до педагогів, сприяти вихованню в учнів інтересу і поваги вчительської...

Переглядів: 331 Коментарів: 0

Відділи освіти

Свято осені в Горішненській школі (фото) Свято осені в Горішненській школі (фото) Опубліковано: Четвер, 30 листопада 2017 10 листопада у Горішненській ЗОШ І-ІІ ст. Миколаївського району відбулося «Свято осені», яке підготували та провели учні 4 класу з класним керівником Лях О.М. Свято умовно поділили на три частини. У першій частині діти у віршах і піснях прагнули описати красу осені, її різнобарв’я та щедрість. У другій...

Переглядів: 796 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook