Період публікації:

від

до

Категорія:

Проведення семінару, присвяченого Дню пам'яті жертв Голодомору

Опубліковано: Четвер, 23 листопада 2017 

min
max

23 листопада 2017року в приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбувся семінар на тему: «Голодомор в Україні – геноцид українського народу. Голодомор в документах Галицької преси» для вчителів загальноосвітніх шкіл Львівської області.

Семінар проводила методист НМЦО Васільєва А.В.

Голодомор в Україні 1932-1933рр. – одна з найбільших національних трагедій та наймасштабніших гуманітарних катастроф в історії людства. Вимирання українського селянства було зумовлене сталінським режимом СРСР. Організатори Голодомору ставили за мету ліквідацію українського селянства як класу, як головного носія української ідентичності. «Голодомор поєднаний з репресіями проти суспільної еліти та національної церкви, мав покласти край існуванню українців як окремої групи за своїми традиціями, культурою, спільним уявленням про майбутнє» (В.В`ятрович).

Було жорстоко зруйновано психіку людини, яка бачила страхіття смерті. Серед селян наростало відчуття власної недієздатності, неспроможності. Втрачалася самоповага і віра в інших. Сталінські політики намагалися створити з людини керовану робочу масу, яка не визнає своєї ідентичності. Інстинкт виживання підказував, що спокійніше не бути принциповим українцем.

 Під час семінару було розглянуто нові історичні відомості про голодомор зі сторінок галицької преси. Розглядалося питання утвердження світовою спільнотою тези, що голодомор в Україні був саме геноцидом української нації, про що свідчать численні факти, які замовчувались протягом десятиліть.

Але, як це не парадоксально, голодомор знищував не тільки українську націю, але її і творив. Протягом довгих років українці боролися за власну незалежну державу. Боротьба триває і нині, відстоюючи свою територіальну цілісність на східних кордонах держави, на ідеологічному, економічному та політичному рівні.

Під час семінару вчителям були надані методичні матеріали та нові історичні факти для проведення у своїх освітніх закладах заходів, присвячених Дню пам'яті жертв Голодомору в Україні.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкритий урок Львівської академічної гімназії Відкритий урок Львівської академічної гімназії Опубліковано: Четвер, 08 листопада 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя стало доброю традицією проводити відкриті уроки з учнями Львівської академічної гімназії. Ось і цієї осені учні 5 (1А) класу, разом із вчителем трудового навчання ЛАГ п.Іриною Вах були гостями обласної виставки-конкурсу серед освітян «Мамина світлиця». На виставці-конкурсі...

Переглядів: 522 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Обласний фестиваль-конкурс «Співоча освітянська родина" Обласний фестиваль-конкурс «Співоча освітянська родина" Опубліковано: Четвер, 08 листопада 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відбувся традиційний обласний фестиваль-конкурс серед освітян «Співоча освітянська родина». Мета конкурсу: виявити талановиті освітянські родини, обдарованих вчителів, працівників дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, сприяння подальшому...

Переглядів: 1829 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook