Період публікації:

від

до

Категорія:

Керівникам органів управління освітою розповіли про зміни в шкільній освіті (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 24 листопада 2017 

min
max

Сьогодні, 24 листопада, під головуванням директора департаменту освіти і науки Любомири Мандзій відбулася нарада керівників відділів освіти районних державних адміністрацій, міських рад та об’єднаних територіальних громад, а також головних бухгалтерів органів управління освітою.

Під час наради розглядалося питання щодо імплементації Закону України «Про освіту». Зокрема, Любомира Мандзій поінформувала про запровадження нової формули розподілу освітньої субвенції на 2018 рік.

«Формула розподілу освітньої субвенції ґрунтується на навчальних планах, зарплатах педагогічного персоналу та розрахунковій наповнюваності класів. Це дозволяє оцінити витрати на навчальний процес в школах», - зазначила директор департаменту освіти.

За її словами, формула також покриває заробітні плати інших педагогічних працівників, а саме: педагогічних працівників у школах, що не проводять уроків (директорів шкіл та їх заступників, педагогів-організаторів, керівників гуртків, секцій та студій, інший педагогічний персонал), зарплати вихователів в інтернатах та асистентів учителів у інклюзивних класах, збільшення зарплати у гірській місцевості.

Також Любомира Степанівна підкреслила, що до 1 грудня навчальні заклади зобов’язані оприлюднити фінансову звітність щодо фінансових надходжень та витрат закладу, незалежно від того, чи йдеться про державні кошти, чи про благодійні внески батьків. «Кожен директор повинен знати, що робиться з його бюджетом і оприлюднювати цю інформацію», - наголосила головна освітянка області.

У свою чергу, заступник директора департаменту - начальник управління планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку і звітності, кадрового та організаційного забезпечення Ігор Гайдук повідомив про стан виконання Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки. Зокрема, про придбання шкільних автобусів, покращення матеріально-технічної бази опорних шкіл в ОТГ, забезпечення належних санітарно-побутових умов у ЗНЗ (облаштування внутрішніх убиралень), покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів, покращення спортивної інфраструктури навчальних закладів, придбання спеціальних автобусів для навчально-реабілітаційних центрів, в яких навчаються діти з порушеннями опорно-рухового апарату тощо.

Немає коментарів

Схожі статті:

6-поверхова формула освітньої субвенції та імплементація Закону «Про освіту» – Лілія Гриневич про зміни в шкільній освіті 6-поверхова формула освітньої субвенції та імплементація Закону «Про освіту» – Лілія Гриневич про зміни в шкільній освіті Опубліковано: П`ятниця, 24 листопада 2017 «Сьогодні освітня система стоїть перед кількома нагальними викликами – запровадження нової формули розрахунку освітньої субвенції, запуск 1-го класу Нової української школи, а також загалом імплементація Закону «Про освіту». Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час форуму...

Переглядів: 595 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Лілія Гриневич: 25 % працездатного населення міст обласного значення та ОТГ працюють у сфері освіти Лілія Гриневич: 25 % працездатного населення міст обласного значення та ОТГ працюють у сфері освіти Опубліковано: П`ятниця, 24 листопада 2017 25 % працездатного населення міст обласного значення та ОТГ працюють саме в сфері освіти і сплачують податки на місцевий рівень. Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час форуму на тему: «Децентралізація у сфері освіти» у четвер, 23 листопада 2017 року. «30 % населення...

Переглядів: 604 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook