Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині відкрили новий Навчально-практичний центр (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 01 грудня 2017 

min
max

фіУ п'ятницю, 1 грудня, на базі Державного навчального закладу «Вище професійне училище № 34» м. Стрия відкрили новий Навчально-практичний центр з підготовки робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування».

Участь у відкритті взяли: заступник директора - начальник управління департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Ігор Гайдук, представники органів місцевої влади, керівники виробничих підприємств та організацій.

«Департамент освіти і науки та Львівська обласна державна адміністрація на сьогоднішній день ставлять для себе в пріоритеті розвиток професійно-технічної освіти. Тому що не тільки в нашій області, а й по всій Україні ми відчуваємо не перший рік дефіцит кваліфікованих робітників. Робочі професії вкрай потрібні для ринку праці, без них жодна економіка не має можливості розвитку. Нам потрібно підняти престиж робітничих професій. Тому на наступний рік в Програмі розвитку освіти Львівщини на професійно-технічну освіту ми передбачаємо фінансування у розмірі 50 млн гривень. Це найбільша сума, яку ми закладаємо з усіх видів освіти», - зазначив Ігор Гайдук.

На придбання устаткування для Навчально-практичного центру Стрийського ВПУ № 34 з державного бюджету виділили близько 600 тис. грн, ще понад 200 тис. грн – кошти училища і підприємницьких організацій, які надали спонсорську допомогу.

«Таких центрів на Львівщині є 15, зокрема у Стрию – 2. Це державна програма зміцнення матеріально-технічної бази профтехосвіти. Цьогоріч на Львівщині – це четвертий такий центр. Ще плануємо відкрити 5 для того, щоб молодь здобувала фах і використовувала сучасне навчальне обладнання», - розповів Ігор Григорович.

На завершення свого виступу Ігор Гайдук нагородив колектив ДНЗ «Вище професійне училище № 34» м. Стрия Почесною грамотою департаменту освіти і науки ЛОДА.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові запрацював центр інноваційних будівельно-реставраційних і деревообробних технологій (фото) У Львові запрацював центр інноваційних будівельно-реставраційних і деревообробних технологій (фото) Опубліковано: Середа, 04 жовтня 2017 Сьогодні, 4 жовтня, на базі Державного навчального закладу «Львівське вище професійне художнє училище» відбулося урочисте відкриття Міжрегіонального навчально-практичного центру інноваційних будівельно-реставраційних і деревообробних технологій. Директор навчального закладу Катерина Криворучко подякувала...

Переглядів: 805 Коментарів: 0

Профтехосвіта

У Ставропігійському училищі відкрили навчально-практичний центр VIDARON (фото) У Ставропігійському училищі відкрили навчально-практичний центр VIDARON (фото) Опубліковано: Середа, 31 травня 2017 Сьогодні, 31 травня, на базі ДНЗ «Ставропігійське вище професійне училище м. Львова» відбулося урочисте відкриття навчально-виробничої майстерні з опорядження деревини лакофарбовою продукцією VIDARON. Нова майстерня є структурним підрозділом навчально-практичного центру «Ṥnieẑka», що відкрито у навчальному...

Переглядів: 741 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook