Період публікації:

від

до

Категорія:

Нова українська школа: МОН зосередиться на підтримці агентів змін

Опубліковано: Понеділок, 04 грудня 2017 

min
max

Впроваджуючи реформу Нова українська школа, МОН має зосередитися не стільки на боротьбі з тими, хто чинить опір, а на підтримці агентів змін. Про це зазначив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей під час Міні-EdCampKyiv «Без довіри нема освіти», відповідаючи на запитання вчительки з Дніпропетровщини.

Вона цікавилася, як змінити ситуацію, коли «вчительство хоче реформ і змін в школі, керівництво МОН може їх впроваджувати», але є ще третій прошарок, який гальмує виконання цих ініціатив.

«Завжди, коли починаєш зміни, є агенти змін, які підтримують, є ті, хто чинить опір, є ті, хто чекає і дивиться, до чого це все приведе. Але в нас немає часу і ресурсу боротися з тими, хто чинить опір. Наше завдання – підтримати тих агентів змін, які роблять, і разом з ними боротися за ту частину, яка визначається», - наголосив Павло Хобзей.

Він також нагадав, що зараз необхідно перенавчити 22 тис. вчителів, які у вересні 2018 візьмуть перший клас Нової української школи. Й у МОН добре розуміють, що не всі з них миттєво сприймуть зміни.

«Ми усвідомлюємо, що не всі одразу зміняться, але реформа піде, якщо хоча б 30 відсотків педагогів діятимуть відповідно до концепції Нової української школи. Тоді буде зрушення. І таких вчителів ми підтримуватимемо, щоб разом впроваджувати зміни. Адже ми чудово розуміємо й те, що якщо вчитель не зміниться, то вся наша реформа залишиться лише на папері», - підкреслив заступник Міністра.

Джерело: офіційний сайт МОН

Немає коментарів

Схожі статті:

Довіра до освіти починається з педагогіки партнерства, відкритості шкіл, поваги до кожної людини - заступник Міністра Павло Хобзей Довіра до освіти починається з педагогіки партнерства, відкритості шкіл, поваги до кожної людини - заступник Міністра Павло Хобзей Опубліковано: Понеділок, 04 грудня 2017 Педагогіка партнерства, орієнтація на учня, виховання на цінностях – саме ці складові концепції Нової української школи спрямовані на те, щоб побудувати довіру між школою, дітьми, батьками та суспільством. На цьому наголосив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей 2 грудня під час Міні-EdCampKyiv...

Переглядів: 545 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Дрогобич в очікуванні освітянської події EdCamp Дрогобич в очікуванні освітянської події EdCamp Опубліковано: Вівторок, 04 лютого 2020 15 лютого 2020 року на базі ліцею № 4 імені Лесі Українки відбудеться магістральна (не)конференція EdCamp «Як навчати дітей у 21 столітті: практики, які працюють». Це захід всеукраїнського рівня, проведення якого узгоджено з МОН України. Ключовими партнерами заходу є: громадська організація «ЕдКемп...

Переглядів: 574 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook