Період публікації:

від

до

Категорія:

Створення якісного інклюзивного освітнього середовища є пріоритетом НУШ, - заступник Міністра Павло Хобзей

Опубліковано: Середа, 06 грудня 2017 

min
max

Одним із пріоритетних завдань Нової української школи є формування інклюзивного освітнього середовища. На цьому наголосив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей під час міжнародної конференції «Інклюзія для всіх: освітня політика та практика».

«На 2017 рік Уряд вперше виділив цільову освітню субвенцію на інклюзивну освіту – 209,4 млн гривень. Вона забезпечує проведення додаткових корекційно-розвиткових занять та придбання засобів корекції, дидактичного матеріалу тощо», - зазначив Павло Хобзей.

Він також розповів, що на наступний рік уже заплановано збільшення цільової субвенції більш ніж вдвічі – в проект бюджету вона закладена на рівні 504 мільйонів гривень. За його словами, ця субвенція має заохочувати місцеві органи покращувати можливості інклюзивної освіти.

«Сьогодні перед нами стоїть надзвичайно важливе і відповідальне завдання – виховати нове покоління українців, для якого інклюзія стане частиною світогляду, інклюзія як новий погляд на місце «особливої» дитини в суспільстві», - відзначила Перша Леді України Марина Порошенко.

Під час конференції, зокрема, обговорили додаткові потреби в освітньому процесі ромів, внутрішньо переміщених осіб, дітей з інвалідністю, мігрантів, біженців тощо.

«Інклюзія – це не лише про рівний доступ, а й про якість освітніх та інших соціальних послуг. Коли в школі навчаються різні діти, це автоматично не означає, що дотримано право кожної дитини на освіту. Належна інклюзивна політика в Україні гарантуватиме, що всі діти мають доступ та рівні можливості отримати якісну освіту. Саме тому реформа загальної освіти та реформа інклюзивної освіти є, безумовно, взаємопов’язаними і повинні йти рука об руку, щоб вчителі сприяли інклюзивності та різноманітності в класах так само, як вони мають сприяти здійсненню реформи загальної освіти», - наголошує виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький.

«Інклюзивна освіта – це, насамперед, право кожної дитини на отримання якісних освітніх та інших послуг за місцем проживання і, відповідно, обов`язок держави забезпечити їх. Окрім того, інклюзивна освіта має низку переваг для всіх учасників освітнього процесу – дітей, батьків, педагогів і суспільства в цілому. Інклюзивна освіта – це постійний процес визначення і подолання перешкод для максимально значущої участі всіх в освітньому процесі», - пояснює директорка Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» Наталія Софій.

Джерело: офіційний сайт МОН

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові відбудеться масштабний форум «Нова українська школа в умовах сучасності» У Львові відбудеться масштабний форум «Нова українська школа в умовах сучасності» Опубліковано: Понеділок, 17 лютого 2020 20 лютого у Національному лісотехнічному університеті України відбудеться масштабний форум «Нова українська школа в умовах сучасності». Захід об’єднає близько 250 учасників. Про це повідомили сьогодні під час брифінгу. «На форумі ми об’єднаємо зусилля медиків, психологів, психотерапевтів, а також...

Переглядів: 812 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

Для дітей з особливими освітніми потребами створять кращі умови навчання Для дітей з особливими освітніми потребами створять кращі умови навчання Опубліковано: Середа, 12 лютого 2020 Департаменту освіти і науки облдержадміністрації збільшити видатки на 23 333,1 тис. грн. Відповідне рішення ухвалили 11 лютого під час чергової сесії Львівської обласної ради. «За рахунок залишку коштів освітньої субвенції цей ресурс спрямують на підтримку дітей з освітніми потребами», - акцентував...

Переглядів: 877 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook