Період публікації:

від

до

Категорія:

Андріївські вечорниці в школі Марії Покрови (фото)

Опубліковано: Неділя, 17 грудня 2017 

min
max

13 грудня працівники НРЦ Святого Миколая і школи Марії Покрови організували і провели чудове свято - Андріївські вечорниці.

Мета: Познайомити учнів з давнім народним звичаєм проводити вечорниці та обрядами ворожіння й кусання калити. виховувати в учнів повагу та любов до традицій рідного народу, до вивчення минулого рідного краю, прагнення зберегти народні звичаї та обряди. 

У єдиному святкуванні з'єднались і діти, і молодь, і старше покоління.
Дівчата наворожили собі добру долю-роботящих і турботливих чоловіків, хлопці дострибнули до Калити та вправно відкусили собі добрий шмат. Розважали гостей дві куми - говорухи Одарка та Рузя, закликала до танцю Балувана Галя, щедро пригощала наїдками вправна Господиня.

А завершилось свято спільною піснею, що об'єднала усіх  в єдину українську родину. Тож нехай з кожним днем та кожним роком міцнішає наша сім'я, розростається зеленим гіллям родове дерево, збагачується наша земля працьовитим та хазяйновитим людом, щедро родить для нашого столу і пшеницю, і жито і усякі багатства! Приємно було спостерігати і за учасниками, і за глядачами, які поринули в чарівний світ народних звичаїв і традицій.Завершальним етапом вечорниць було пригощання усіх учасників смачними домашніми українськими варениками. 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Андріївські вечорниці в школі Марії Покрови (фото) Андріївські вечорниці в школі Марії Покрови (фото) Опубліковано: Субота, 15 грудня 2018 Ще із сивої давнини Україна славиться своїми традиційними святами й обрядами. Українці, шануючи свою минувшину та надбання пращурів, зберегли той чудовий колорит українських традицій. Одним із таких свят, які завжди відзначали наші діди та прадіди, було велике свято – День св. Андрія. У школі Марії...

Переглядів: 1280 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Вчителі школи Марії Покрови відвідали з привітаннями обласну владу (фото) Вчителі школи Марії Покрови відвідали з привітаннями обласну владу (фото) Опубліковано: Субота, 25 січня 2020 Вчителі школи Марії Покрови завітали у святковий день, 14 січня, зі щедрівками та привітаннями до обласної влади і побажали їм зустріти з посмішкою і щастям у душі цей рік, йти за покликом серця і досягати всіх цілей, щиро любити та радіти життю!  

Переглядів: 933 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook