Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулося спільне засідання Колегії департаменту освіти і науки ЛОДА та обкому Профспілки (фото)

Опубліковано: Середа, 20 грудня 2017 

min
max

У середу, 20 грудня, у Будинку вчених відбулося спільне засідання Колегії Департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації та Ради Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

У роботі засідання взяли участь керівники відділів освіти районних державних адміністрації, міських рад та об’єднаних територіальних громад, члени обкому Профспілки.

Про стан виконання Угоди між департаментом та обкомом Профспілки за 2017 рік та пріоритетні напрями роботи за Угодою на наступні роки у своїх доповідях прозвітували заступник директора - начальник управління департаменту Ігор Гайдук та заступник голови організації профспілки Мар’ян Калин.

«Колективно-договірне регулювання трудових та соціально-економічних відносин в освіті залишається для нас однією з пріоритетних форм соціального партнерства», - зазначив Ігор Гайдук.

Цьогоріч вдається, наголосив доповідач, як того й вимагає документ, що регулює стосунки соціального партнерства, завершити рік без боргів із зарплати, виплатити щорічну грошову винагороду педагогічним працівникам.

Також у 2017 році створили за рахунок реконструкції та побудови нових закладів дошкільної освіти, відкриття груп з короткотривалим перебуванням 2 856 додаткових місць дошкільнятам.

Упродовж останніх років спостерігаємо тенденцію до зростання кількості охоплення інклюзивним навчанням дітей з особливими освітніми потребами. Відтак, у 2017/2018 навчальному році у 225 інклюзивних класах 140 закладах загальної середньої освіти області організовано інклюзивне навчання для 324 дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі з інвалідністю. Відсоток облаштування елементами безбар’єрності закладів освіти за останні три роки зріс від 4 до 32.

З метою вирішення кадрових проблем, виконання програм реформування ПТО шляхом оновлення її змісту та впровадження сучасних технологій у навчальний процес при закладах професійної освіти створено 5 навчально-практичних центрів.

На завершення засідання відбулося обговорення проекту Постанови, в якому взяли участь члени робочої комісії.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook