Період публікації:

від

до

Категорія:

Семінар викладачів економіки та географії ПТНЗ Львівської області

Опубліковано: Четвер, 21 грудня 2017 

min
max

15 грудня 2017 року на базі Львівського вищого професійного політехнічного  училища відбувся обласний семінар викладачів економіки та географії ПТНЗ області на тему: «Впровадження технологій активного навчання і виховання учнів  при вивченні географії та економіки у ПТНЗ».

У семінарі взяли участь викладачі ПТНЗ міста Львова та області, адміністрація  Львівського ВППУ.

Семінар відкрила методист вищої категорії НМЦ ПТО у Львівській області Сердюк Галина Єфремівна, яка привітала учасників, акцентувала увагу на актуальності та важливості теми семінару  та ознайомила з планом роботи.

Директор Львівського ВППУ Дмитришин Ярослав Степанович привітав учасників семінару, зупинився на проблемах професійно-технічної освіти, шляхах їх вирішення, значенні економічного виховання учнів.

 - Підведення підсумків україно-польського проекту «Активна молодь на ринку праці - підвищення якості професійного та підприємницького навчання в українських навчальних закладах з використанням методів моделювання»  - тема доповіді учасниці проекту, викладача економіки Міжрегіонального центру ПТО ХМД  м..Львова  Сулими Наталії Миронівни.

 У своєму виступі викладач відмітила, що головною метою проекту було підвищення якості професійного  підприємницького навчання в окремих професійно-технічних навчальних закладах на території Західної України, з використанням методів моделювання.  Досягнення цієї мети відбувалось шляхом реалізації ряду заходів, в яких брали участь викладачі, методисти та керівники професійно-технічних навчальних закладів, представники регіональних адміністрацій освіти, управлінь праці та центрів зайнятості, роботодавців, як українських, так і польських.

- Про використання інноваційних методів навчання при викладанні економіки та географії (на прикладі  проведених пілотних уроків в рамках  україно-польського проекту» говорили у своїх виступах учасники проекту, зокрема: викладач економіки та географії Новороздільського професійного ліцею Плетеня Тетяна Іванівна та викладач економіки ВПУ № 71 м. Камянка-Бузька  Загорняк Ольга Мирославівна.

- Про формування мотивації навчання учнів при вивченні економічних дисциплін у ПТНЗ. доповіла  Тизьо Ольга Іванівна, викладач  економіки ВПУ №29 м.Львова, яка підкреслила, що активізація навчального процесу передбачає участь усіх учнів  у процесі навчання економічних дисциплін, який повинен бути мотивованим і досить цікавим. Впровадження технологій  активного  навчання на її уроках дозволяє  посилити процес розуміння, засвоєння і творчого застосування знань учнів.

- Формування економічної компетентності учнів ПТНЗ у позаурочній діяльності шляхом використання активних форм і методів ділилися досвідом  викладачі економіки та географії: Гараміта Оксана Йосипівна(Львівський залізничний ліцей залізничного транспорту); Волошин-Войцеховська Ольга Олегівна(Львівське ВППУ);  Сокіл Любов Степанівна (ЛьвівськеВХПУ).

Сокіл Л.С. висловила думку про те, що в умовах модернізації основними якостями особистості стають ініціативність, здатність мислити, знаходити нестандартні рішення, вміння вибирати професійний шлях, готовність навчатися протягом життя. Позанавчальні  заходи, які проводяться у Львівському ВХПУ з національно-патріотичного, морально-правового, художньо-естетичного, громадського виховання : «Львів та його економічна історія»; «Українські прислів’я, приказки, казки та економіка»; «Підприємництво та його витоки в Україні»; «Іван Франко - економіст»; «Історія грошей України»; «Економічна історія рідного краю»; «Екологічна економіка» та інші, стимулюють всебічний розвиток особистості,

 сприяють формуванню в учнів  компетентностей.

 Беручи участь у позанавчальних  заходах, в учнів формується вміння виступати, логічно висловлювати думки, обґрунтовувати їх, набувати впевненості в собі…

Ефективно розвиваючи економічні компетенції учнів впродовж позанавчальних заходів, педагог виховує молодь, здатну до швидкої зміни соціальних речей, що сприяє розвитку суспільства.

- «Про роль і місце предмета «Соціальна і економічна географія світу» в ПТНЗ на шляху до якісного оновлення системи професійно-технічної освіти акцентувала увагу присутніх Медвідь Галина Ярославівна – викладач географії Перемишлянського ПЛ..

- Викладач економіки  Львівського ВПУ технологій та сервісу Дулик І.М. виступила з доповіддю на тему: «Про участь викладачів економіки ПТНЗ м. Львова у Міжнародному економічному форумі «Львівщина – локомотив промислової революції в Україні»», поділилась досвідом використання матеріалів форуму у своїй педагогічній діяльності.

Методист Навчально-методичного центру ПТО у Львівській області Сердюк Г.Є, підводячи підсумки семінару, підкреслила значення економічної  та географічної освіти в сучасних умовах, наголосила на переосмисленні ролі викладача в освітньому процесі – зростання його як організатора навчальної діяльності учнів на всіх етапах уроку. У зв’язку з цим викладачам доцільно використовувати сучасні методики і технології навчання.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 811 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 642 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook