Період публікації:

від

до

Категорія:

Від зірниці до зірниці хай лунають вечорниці (фото)

Опубліковано: Понеділок, 25 грудня 2017 

min
max

Нещодавно в Сокальській санаторній школі-інтернаті імені Тараса Шевченка учні 8 класу підготували та провели літературно-музичну композицію «Андріївські вечорниці».

Саме 13 грудня, коли відзначаємо свято Андрія Первозванного, усі присутні завітали до одної з українських хат на Андріївські вечорниці.

Разом із класним керівником Хриплюк Н.А. восьмикласники, як справжні театрали підготували інсценізації з художніх творів, організували ігри та забави «Кусання калити» для учнів школи.

Співали українські народні пісні у супроводі музичного керівника Михальчук С.К. Танцювали «Польку» та «Кучерики» під керівництвом хореографа Маковської М.С.

Долучилися до святкового дійства і батьки. Принесли багато українських страв: пампушок, пирогів, пухких та біленьких вареничків та за народним рецептом випекли і саму Калиту. За це їм велике спасибі!!!

Дівчата розповідали і показували стародавні ворожіння на Андрія, які підготували з вихователями: Пащук Л.А і Назар О.М.

Метою виховного заходу було: відродити невичерпну скарбницю народних звичаїв та обрядів; донести гумор та кмітливість наших предків, щоб діти не забували про традиції минулого і завжди живим вогником світилися обереги народної пам’яті!

Веселих Різдвяних свят!

Хриплюк Н.А., вчитель української мови та літератури

Немає коментарів

Схожі статті:

Андріївські вечорниці у Горішненській ЗОШ Андріївські вечорниці у Горішненській ЗОШ Опубліковано: П`ятниця, 27 грудня 2019 Сільська хата. Столи накриті святковими скатертинами. Вишиті рушники. Піч для випікання калити... У святково прибраному класі учні 6, 7 та 9 класів провели Андріївські вечорниці. Зустріли присутніх у залі хлібом на вишитому рушнику. Пісні, ворожіння, конкурси, жарти та розваги супроводжували...

Переглядів: 875 Коментарів: 0

Відділи освіти

Абетка безпечного руху школяра Абетка безпечного руху школяра Опубліковано: Понеділок, 30 вересня 2019 В рамках місячника «Увага! Діти на дорозі!», у Сокальській санаторній школі - інтернаті відбулися тематичні заходи з попередження дитячого травматизму на дорогах.          З учнями 5-А класу було проведено тренінг-практикум «Безпека руху пішоходів. Причини пригод та їх наслідки». Кожна дитина почуває...

Переглядів: 479 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook