Період публікації:

від

до

Категорія:

Пам'яті Олени Дашкевич (Стрілецький НВК)

Опубліковано: П`ятниця, 29 грудня 2017 

min
max

            Історія України... Забуті імена, викреслено з пам'яті цілі сторінки, зруйновані могили, поломані хрести, понищені церкви. Сьогодні ми хочемо воскресити в пам'яті одну із забутих сторінок нашої історії, про українських Січових Стрільців. Жодні режими та системи не стерли з пам'яті народної сторінки боротьби легендарних постатей, які мужньо боролися за волю  та незалежність свого народу.

            У Стрілецькому НВК 7 листопада 2017р. було проведено урок- пам’яті, присвячений  125-річчю від дня  народження Олени Степанів – громадської та військової діячки, українського історика та географа, в’язня радянських таборів.

            Учитель історії, Пилявка О.Ю., ознайомила учнів із життєвою долею першої жінки-офіцера УГА, яка стала поруч із чоловіками і захищала свою землю. Будучи активною учасницею січово-стрілецького руху закликала жінок брати активну участь у громадському, політичному та військовому житті.

            Учні за бажаннями декламували патріотичні вірші та заспівали пісні січових стрільців «Зажурились галичанки», «Ой у лузі червона калина».

            Постать Олени Степанів є прикладом незламного духу і жертовної любові до України.

          «Величаєте мене героїнею і тому ніяко мені. Не сповнила я досі нічого геройського. Я сповняю лише обов’язок свій… Я з любові до України взяла кріс та пішла у поле фізичною силою бити ворога. От і все», - Олена Степанів.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Львів відкритий для світу Львів відкритий для світу Опубліковано: Вівторок, 19 листопада 2019 19.11.2019 року учні 6-10 класів НРЦ І-ІІ ступенів «Довіра» разом з вихователями Лесюк О.М., Кобрин С.В. та Стельмах О.В. оглянули мультимедійний виставковий проект «Великий проект Львова», який знаходиться у Будинку архітектора (Порохова вежа). Школярі побачили захоплюючі медіа технології, які передавали...

Переглядів: 608 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Історичний дискурс Історичний дискурс Опубліковано: Четвер, 31 жовтня 2019 оджерело непереписаної та правдивої історії. " Очільник відділу Юлія Матис наголосила на важливості проведення заходів, які несуть просвітницький зміст та ідентифікують наше українське єство. Серед представлених краєзнавчих досліджень ,проектів, створених музеїв та музейних куточків було запрезентовано...

Переглядів: 838 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook